(ODBOJKA) Z odlično igro do pomembne zmage

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.04.2023 21:40

Odbojkarji Merkurja Maribor so v drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Calcit in izenačili rezultat v zmagah na 1:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Donik je večkrat našel luknjo v bloku Calcita.
Andrej Petelinsek

Druga polfinalna tekma državnega prvenstva odbojkarjev med ekipama Merkurja Maribor in Calcita Kamnik je bila še ena v nizu letošnjih obračunov med štajerskimi in gorenjskimi odbojkarji. Več zmag so si priigrali kamniški, ki so med drugim dobili tudi prvo polfinalno tekmo; pred svojimi gledalci so mariborsko vrsto premagali s 3:1. Z njo so si Kamničani priigrali pomembno prednost, kajti za napredovanje v finale sta potrebni dve zmagi. A so njihovo prednost mariborski odbojkarji z odlično igro izničili in po zmagi 3:1 (25:21, 25:17, 22:25, 25:22) bo o finalistu odločala tretja tekma prihodnjo sredo v Kamniku.

"Prikazali smo odlično igro, predvsem pa srčno, za kar fantom čestitam. Ob poškodbah nekaterih igralcev se je tokrat zgodila še Janezu Janžu Kržiču, zdravniški pregled bo pokazal, ali bomo nanj lahko računali na tretji tekmi. Ne glede na to se bomo nanjo dobro pripravili in jurišali na novo zmago," je dejal trener Merkurja Sebastijan Škorc.

Veselje mariborskih odbojkarjev po zmagi.
Andrej Petelinšek

Mariborčani so potrebovali zmago, da bi še ostali v igri za finale, zato so od prve minute zaigrali odločno in taka igra se jim je obrestovala, saj so si priigrali pet točk prednosti (15:10). Gostje so v nadaljevanju igrali brez Nika Mujanovića, ki si je poškoddoval gleženj, kljub temu pa po nekaj uspešnih napadih znižali vodstvo Štajercev na dve točki (16:14). V končnici je mariborska vrsta spet zaigrala na vso moč, učinkovito v napadu in čvrsto v bloku, povedla 24:20 in z drugo zaključno žogo osvojila niz.

Vodstvo v nizih je mariborskim odbojkarjem vlilo novega poleta in drugi niz so začeli še bolj silovito. V vseh prvinah odbojkarske igre in tudi v borbenosti so prekašali tekmeca in povedli 14:6. Pri vodstvu 14:7 je igro zaradi poškodbe gležnja zapustil Janez Janž Kržič, a ritem igre mariborske ekipe ni pojenjal. Še naprej je mlela in prepričljivo podvojila prednost v nizih.

Mariborski blok je bil zelo visok in čvrst.
Andrej Petelinšek

V tretjem nizu je ritem igre Mariborčanov pojenjal, tudi začetni udarci niso bili več tako udarni in Kamničani so tako igro s pridom izrabili. Uspešni so bili v napadu in obrambi in povedli 14:10. Tudi v nadaljevanju mariborska vrsta ni ujela ritma igre in prednost tekmeca je narasla na 20:14. Kljub temu se gostitelji niso vdali v usodo, v ključnih trenutkih so se Calcitu približali na dve točki (22:24), zasuk pa jim ni uspel. Začetek četrtega niza je mineval v izenačeni igri, nekaj več od nje je imela domača ekipa, ki je povedla 15:12. Tudi v nadaljevanju ekipa trenerja Sebastijana Škorca ni popuščala, pri njenem vodstvu 22:19 pa so igrali tudi živci, ki so bili na strani Štajercev, ki so veselili izenačenja v zmagah.

"Mariborčani so zmagali zasluženo, bili so boljši in predvsem bolj borbeni od naših odbojkarjev. Čaka nas tretja tekma, seveda želimo zmagati in naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale," je povedal trener Calcita Jurij Žavbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta