Mariborski odbojkarji verjamejo v podaljšanje upanja

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.04.2023 05:01

Polfinale držvanega prvenstva v odbojki: v dvorani Tabor moška tekma Merkur - Calcit, v dvorani v Hočah pa ženska Formis - Calcit

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Fink (levo) in Žiga Donik bosta visoka ovira za napadalce Calcita.
Sašo Bizjak

Če so odbojkarice Nove KBM Branika po zmagi s 3:0 v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v Lukni proti ekipi GEN-I Nova Gorica blizu napredovanja v finale, pa so od njega močno oddaljeni odbojkarji mariborskega Merkurja. Ti so prvo tekmo proti Calcitu v Kamniku izgubili z 1:3, a z igro dokazali, da se lahko merijo s tekmecem. Gorenjci so v šestih tekmah te sezone proti Štajercem slavili kar petkrat, kar jih postavlja v vlogo favoritov.

Ali odbojkarji Merkurja premorejo dovolj znanja in moči, da izsilijo tretjo polfinalno tekmo, bo znano po današnji drugi, ki se bo v dvorani Tabor začela ob 19. uri. V mariborskem klubu so optimisti, vedo, da lahko tekmeca položijo na pleča, a le, če bodo prikazali igro, kakršne so sposobni. Ob tem tudi upajo na pomoč bučnih navijačev, ki so bili vselej njihov sedmi igralec. V drugem moškem polfinalu med ekipama Triglava Kranj in ACH Ljubljana - začela se bo ob 20. uri - so izraziti favoriti ljubljanski odbojkarji.

V drugih polfinalnih tekmah ženske lige je pričakovati, da bosta ekipi Calcita in Nove KBM Branika ubranili prednost zmage iz prvih tekem. Kamničanke so tudi na vročem igrišču v Hočah v tekmi proti Formisu, ki se bo začela ob 19. uri, izrazite favoritinje, morebitna zmaga gostiteljic bi bila veliko presenečenje. Podobno velja tudi za tekmo v Novi Gorici med ekipama GEN-I in Novo KBM Branik, ki se bo začela ob 18. uri. Bankirkam na prvi polfinalni tekmi v Mariboru ni šlo gladko od rok, a je kakovost na njihovi strani, zato verjamejo, da se bodo iz mesta vrtnic domov vrnile zadovoljne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta