Odbojkarska drama v Lukni: Zmaga bankirk po maratonskem boju

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.02.2023 21:56

Tekma med odbojkaricami Nove KBM Branika in Calcita je postregla z zanimivo in razburljivo igro, ki se je končala po petih nizih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Milošič (2) in Tali Lekše sta napade tekmic večkrat skušali preprečiti z blokom.
Sašo Bizjak

S preloženo tekmo 13. kroga državnega prvenstva se je začela serija petih zaporednih tekem med odbojkaricami Nove KBM Branika v državnem prvenstvu, ligi Mevza in pokalnem tekmovanju. Ekipi sta v Lukni, kjer se je zbralo blizu 250 gledalcev, ki so bučno navijali za domačo vrsto, nastopili oslabljeni, v mariborski sta manjkali Iza Mlakar zaradi obolelosti in Monika Potokar zaradi poškodbe, v kamniški pa zaradi poškodbe Andjelka Radišković, Nina Stojiljković in Fatoumatta Sillah pa do 13. kroga še nista bili registrirani za Calcit, zato nista smeli igrati. Zmage s 3:2 (26:24, 28:30, 25:20, 21:25, 17:15) so se veselile mariborske odbojkarice.

Gostiteljice so tekmo začele silovito, gostje pa zmedeno in kot bi mignil je bilo 8:2. V nadaljevanju se je slika na igrišču spremenila, pobudo so prevzele Kamničanke in pri 12:12 izničile prednost, nato pa povedle. A le za kratek čas, po točkah razpoloženih Ise Ramić, Lorene Lorber Fijok in Klare Milošič so si Mariborčanke priigrale prednost 23:20, pri 24:23 zapravile sklepno žogo za vodstvo v nizih, pri 25:24 pa dosegle zmagovito točko.

Drugi niz se je začel z izenačeno igro, nato pa so si gostje s točkami Sare Hutinski priigrale prednost 9:6, pri 15:15 pa je njihova prednost skopnela. Mariborska vrsta je tudi v nadaljevanju niti igre držala v svojih rokah in povedla 21:17. A se Gorenjke niso predale, uspel jim je preobrat z vodstvom 24:23, nato pa so v razburljivi končnici s peto sklepno žogo dosegle točko za izenačenje v nizih.

Tretji je spet potekal po notah mariborske vrste, ki je igrala učinkovito v napadu in zanesljivo v obrambi, kjer je vse neugodne žoge polovila gibčna Urška Cikač. Mariborčanke so povedle 11:6, a so Kamničanke zaostanek z delnim izidom 6:0 izničile. Pri 20:20 je mariborska vrsta dosegla pet točk zapored za novo vodstvo v nizih. Četrti niz je spet postregel z izenačeno igro, ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena ni priigrala občutnejše prednosti. Pred končnico so Kamničanke po nekaj slabih potezah Mariborčank povedle 18:16, nato pa do konca niza še povišale vodstvo. Peti niz so bolje začele Štajerke, ki so povedle 6:2, a so jih pri 9:9 Gorenjke ujele, v dramatični končnici pa so po dveh urah in pol igre niz s 17:15 dobile mariborske odbojkarice.

Pri Braniku je Lorber Fijokova dosegla 23 točk, Ramićeva 19 in Tali Lekše 16, pri Calcitu pa sta se izkazali Maša Pucelj s 17 točkami in in Lucile Charuk s 16.

"Tekma je bila izenačena, pokazali smo za spoznanje več od tekmic in zmaga je dobrodošla za povečanje samozavesti igralk," je povedal trener mariborskih odbojkaric Bruno Najdič. "Zmagala je boljša ekipa. Čaka nas še nekaj medsebojnih obračunov, ki bodo prav tako zahtevni in zanimivi, kot je bil tokratni," je dejal trener kamniške ekipe Gregor Rozman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta