Odbojkarska liga prvakov: Slovenski prvaki proti zvezdnikom

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.11.2022 06:00

ACH Volley danes ob 20. uri proti Perugii začenja z nastopi v elitnem tekmovanju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na sklepnem turnirju lige prvakov leta 2010 je za ACH v Lodžu igral tudi Alen Šket, desno, ki majico ljubljanskega kluba nosi tudi v letošnji sezoni.
Reuters

Odbojkarji ACH Volley Ljubljana bodo danes začeli z nastopi v ligi prvakov. V uvodnem krogu skupine E se bodo ob 20. uri v gosteh pomeril z italijansko Perugio, v skupini sta še turški klub Ziraat Bankasi iz Ankare in nemški Düren. V četrtfinale se bodo uvrstili zmagovalci petih skupin in trije najboljši drugouvrščeni klubi v skupinah. Lovoriko bo branil poljski klub Kedzierzyn Kozle, ki je v lanskem finalu s 3:0 premagal italijanski Trentino.

ACH Volley je prvič v elitni ligi zaigral v sezoni 2007/2008, v sezoni 2009/2010 pa dosegel največji uspeh slovenske klubske odbojke - uvrstil se je med štiri najboljše klube, a na finalnem turnirju v poljskem Lodžu v konkurenci Trentina, Belchatowa in Dinama Moskve brez zmage končal kot četrti. Tedaj so za ACH igrali tudi trije mariborski odbojkarji: Alen Pajenk, Alen Šket in Matevž Kamnik. Slednji je bil izbran za najboljšega blokerja turnirja.

Ljubljanski odbojkarji v Perugio odhajajo neobremenjeni. Italijanskemu podprvaku priznavajo vlogo favorita, poskušali pa bodo drago prodati svojo kožo, morda celo presenetiti. Perugia je po šestih krogih italijanskega prvenstva še brez poraza, minuli teden je dobila tudi italijanski superpokal. Ekipa je sestavljena iz samih zvezdnikov, kot sprejemalci igrajo poljska reprezentanta Wilfredo Leon in Kamil Semeniuk ter Ukrajinec Oleg Plotnicki, korektorja sta Kubanec Jesus Herrera in luksemburški odbojkar poljskega rodu Kamil Rychlicki, centralni blokerji so Brazilec Flavio Resende in Italijana Sebastian Sole in Roberto Russo. Član Perugie je tudi naš reprezentant Gregor Ropret, ki pa dobiva zelo malo priložnosti za igro.

"V ligi prvakov ne želimo biti le statisti. Verjamemo, da smo v skupini lahko tudi drugi ali pa vsaj tretji, s čimer bi si zagotovili igranje v pokalu Cev. Svojo priložnost bomo iskali predvsem v obračunih s Turki in Nemci," pravi trener ACH VoIlleyja, Mariborčan Radovan Gačić

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta