(ODZIVI) Ante Šimundža: Ko so nas videli na dnu, smo ostali čvrsti in pokazali veličino Maribora

Trener vijoličastih se je po povratni tekmi proti Vojvodini, ki je njegovi ekipi po strelih z enajstih metrov prinesla četrti predkrog konferenčne lige, najprej opravičil, nato pa ugotovil, da je bil Maribor boljši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V vroči Bački Topoli se je veselil Maribor.
Grega Wernig

Noč je bila kratka, ker se je večer zavlekel. Ne po 90 minutah, niti po 120, šele po streljanju enajstmetrovk je bila znana odločitev o zmagovalcu v dvoboju tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo med Vojvodino in Mariborom. V Bački Topoli so bili spretnejši vijoličasti, dvignili so vozovnico za četrti krog, nato pa se odpravili nazaj v hotel v Novem Sadu. Da je bilo spanca dovolj, nam je v glavnem mestu Vojvodine dejal trener Ante Šimundža, ko je prvim vtisom s tekme dodal še nekaj bolj poglobljenih.

Kaj je povedal trener vijoličastih takoj po tekmi v Bački Topoli, si oglejte v spodnjem posnetku.

"Zame je pomembno, da smo napredovali. Tako so napori lažje sprejemljivi. Ne smemo pa si zatiskati oči, moramo se zavedati, da ni bilo vse dobro. Nekaj stvari smo podarili nasprotniku, ne da bi se moral za to potruditi. Na teh zadevah moramo zrasti. Sem pa danes še bolj prepričan, da smo bili v dveh tekmah boljši nasprotnik," je o tekmi v Srbiji dejal Šimundža. Njegova ocena o dvoboju, ki ga je Vojvodina sicer dobila z 1:0, kar pa je zaradi prednosti Štajercev iz Ljudskega vrta z 2:1 vse skupaj zavleklo v podaljške in streljanje enajstmetrovk, se po (ne)prespani noči ni spremenila. "Ne. Iz preprostega razloga. Čeprav je bila statistika na strani nasprotnika, smo bili mi malo konkretnejši. Statistika ne razkriva resnega dejstva, da smo bili mi boljši v resnih priložnostih; Božić takoj po golu, Jojeva zgrešena povratna podaja, ko je bil Etienne za centimeter prekratek, Soudanijeva priložnost v prvih sekundah drugega polčasa, Redwanov udarec … takih situacij si nasprotnik niti približno ni priigral."

Grega Wernig

Večino tekme si je ogledal s tribune. Vojvodina je povedla v 24. minuti. Đorđe Crnomarković je po podaji s prostega strela z glavo pospravil žogo v mrežo. Da je bil nekdanji branilec Olimpije v prepovedanem položaju, je sprva ocenila portugalska sodniška ekipa, a po intervenciji iz VAR-sobe je bil gol priznan. Šimundža pa je dobil rdeči karton. Že v Bački Topoli se je opravičil klubu, nogometašem in navijačem za svojo reakcijo. "Po kameri, ki je nam na voljo, je definitivno bil ofsajd, ampak po trditvah VAR-sobe in sodnika je ena kamera razkrila, da je bil Pijus za pol stopala bližje golu kot Crnomarković," pa je dan kasneje dejal o edinem golu v 120 minutah igre. Kaznovan je bil, ker je, medtem ko je sodnik gledal posnetek, prestopil črto, izstopil iz območja, kjer naj bi se med tekmo zadrževali trenerji. "To je bila popolnoma moja napaka. Moja namera ni bila, da bi vplival na sodnike, pogled je bil takšen, da sem potem odreagiral nespretno."

S selitvijo na tribuno ni povsem izpustil vajeti ekipe, strokovni štab s pomočnikom Damjanom Ošlajem je bil v stikih z njim, tudi vrstni red strelcev enajstmetrovk je določil glavni trener. Zmaga v tesni bitki je dobro vplivala na moštvo. "Ko pogledamo celotno tekmo, so se dogajale stvari, ki nam niso šle v prid. Od dobrega, odličnega začetka in nerealiziranih situacij do konfuznega zadetka, mojega rdečega kartona, velike vročine, pritiska nasprotnih navijačev, predvsem z VIP-tribune, kar je malo nerealno, a nič posebnega … To je peljalo tekmo v smer, ki ni nakazovala, da bi mi lahko prišli ven iz tega. Kriterij sodnika je bil, kakršen je bil. Smo pa potem pokazali veličino Maribora, v najtežjih trenutkih, ko je marsikdo mislil, da smo že na dnu, smo ostali čvrsti, imeli dvignjeno glavo in prepričanje, da lahko tekmo obrnemo v pozitivno smer, kar se je tudi zgodilo," je povedal Šimundža.

Že tekmo proti Vojvodini je Žiga Repas razglasil za najpomembnejšo, proti Djurgardnu ne bo nič drugače.
Grega Wernig

Prve informacije, kakšne posledice je dvoboj v TSC Areni pustil na zdravju igralcev, je že dobil. "Kompenzacijski trening je opravljen, regeneracija se izvaja. Fantje so po prvih informacijah zdravniške službe utrujeni, so pa v glavi spočiti, kar je zelo dobro tudi za telo," je poudaril šef vijoličaste slačilnice, ki pa še ni imel podrobnejših informacij o resnosti poškodbe Josipa Iličića. Prvi zvezdnik ekipe je zaradi težav z gležnjem tekmo zaključil že v 36. minuti, ko so ga z aplavzom nagradili tudi navijači gostiteljev. "Bil bi presenečen, če bi bilo kaj hujšega. Zvin gležnja je v nogometu, v kontaktnem športu, nekaj normalnega," je dejal Šimundža.

Prav dosti počitka svoji ekipi ne bo mogel privoščiti. Že v nedeljo je na sporedu tekma slovenske lige proti Radomljam. "Analiza je že narejena. Na hitro smo pogledali tudi Djurgarden, ki nas čaka v četrtek, kar je smiselno, ker smo do vrnitve v Slovenijo še v evropskem utripu. So pa Radomlje naš naslednji nasprotnik in na njih se moramo pripraviti," je zaključil trener, preden se je odpravil na avtobus proti Beogradu, od koder so vijoličasti poleteli proti Gradcu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta