(POGOVOR) Ažbe Jug: Bil je instinkt, malo sem zamenjal taktiko in bil uspešen pri enajstmetrovkah

Z junakom napredovanja nogometašev Maribora v četrti krog kvalifikacij za konferenčno ligo o ubranjenih strelih z enajstih metrov, peklu za hrbtom in spoznanjih iz Bačke Topole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vratar se je po tekmi zasluženo znašel v objemu soigralcev.
Grega Wernig

Šele po podaljšku so nogometaši Maribora dobili junaka za preboj v četrti krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Povratna tekma tretjega kroga proti Vojvodini je bila odločena šele po streljanju enajstmetrovk. In tam je zablestel vratar vijoličastih Ažbe Jug. Lazar Nikolić in Mihailo Ivanović si ga bosta zapomnila, Rušan jima je ubranil strela, kar je bilo ob brezhibnem izvajanju strelov na štajerski strani dovolj za slavje. S poveljnikom vijoličaste obrambe smo se pogovarjali kmalu po tekmi v TSC Areni v Bački Topoli.

Kar 120 minut bitke za četrti krog kvalifikacij ni dalo zmagovalca, potem pa ste vi stopili na sceno. Kako je bilo v Bački Topoli?

"Zelo težka tekma. Visoke temperature so bile, tudi igrišče ni bilo na nivoju. Zato je bilo zelo težko za nas, ker imamo radi igro po tleh, hitro, kombinatorno. Smo pa pokazali karakter – vsi skupaj. Nismo se jim pustili. Res prigarana zmaga!"

Med enajstmetrovkami je bil za vašim hrbtom pravi pekel. Marsikaj so vam navijači Vojvodine vzklikali, vas tudi provocirali.

"Po tisti tekmi proti Fenerbahčeju v gosteh, ko je cel stadion žvižgal že, ko sem prišel na ogrevanje, mi nič ne more priti do živega. Nasmejim se jim in se dalje koncentriram na tekmo."

Dva strela z enajstih metrov je ubranil.
Grega Wernig

Ste bili pripravljeni na to, kam bodo streljali igralci Vojvodine?

"Ne, bil je instinkt. Vmes sem malo menjal taktiko in bila je zelo uspešna."

Kako pa ste spremljali mariborske strelce? Vse štiri strele z enajstih metrov so izkoristili.

"Nisem spremljal, ne gledam. Vraževerje! Sem pa zelo vesel, da so vsi zadeli. To napredovanje je zelo zasluženo."

Do enajstmetrovk je bila dolga pot. Vojvodina je imela nekaj priložnosti.

"Igra za gledalce morda ni bila najbolj privlačna, tekma je bila težka, zelo fizična. Mogoče bi morali na trenutke malo umiriti igro, da bi ponovno vsilili naš stil igre. Ker se tega ni dalo, smo toliko bolj trpeli. Smo bili pa na koncu poplačani. Zelo se veselimo napredovanja."

Grega Wernig

Kako pa je na ekipo vplivala izključitev trenerja? Ante Šimundža je moral po vodilnem golu Vojvodine na tribuno. So bili napotki njegovih pomočnikov drugačni, kot bi bili sicer?

"Ne. Mislim, da so bili vseskozi na zvezi, trener je bil v stiku s klopjo, tako da tega na igrišču nismo čutili. Igrali smo naprej, osredotočili smo se na igro. Nismo gledali na to, kaj se je dogajalo izven igrišča."

Se pa je že v prvem polčasu zgodilo praktično vse. Gol, ki je bil najprej razveljavljen, potem priznan, izključitev trenerja, poškodba Josipa Iličića …

"Zdaj nič več od tega ni važno. Važno je, da smo mi šli naprej. In zaradi tega sem zelo vesel."

Se je pa Djurgarden malo načakal, da je dobil nasprotnika. Že veste kaj o švedski ekipi in o tem, kaj vas čaka v četrtem krogu?

"Jaz osebno še nič."

Veste kaj več o Radomljah, ki vas čakajo v nedeljo?

"Ja, dobra ekipa (smeh)."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta