(ODZIVI) Matko v bodicah iz Maribora išče motivacijo, Karić pa ni videl gola

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
10.03.2024 17:04

Maribor na tretjem štajerskem derbiju sezone prvič do točke, Celje tretjič zapored brez zmage

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udarec Svena Šoštariča Karića je Mariboru prinesel izenačenje.
Sašo Bizjak

Dobra tekma za tiste, ki so gledali, malo manj za tiste, ki so igrali. Tako je Sven Šoštarič Karić, branilec nogometašev Maribora, povzel štajerski derbi v 25. krogu prve lige, njegovim besedam pa so pritrdili v obeh taborih. Z remijem 1:1 se je končalo v Celju.

Vijoličasti so v tretjem poskusu prvič prišli do točke proti vodilni ekipe lige. Da izkupiček ni bil še obilnejši, je skrbel celjski vratar Matjaž Rozman, ki je že v prvem polčasu ustavil dva nevarna poskusa Hilala Soudanija, v drugem pa se je izkazal s posredovanjem po voleju povratnika v mariborsko enajsterico Josipa Iličića. "Predvsem v prvem polčasu je šlo gor-dol, v drugem malo manj. Tega si nismo želeli, v obrambi smo bili preveč pasivni, še posebej na krilnih položajih nismo ustvarjali pritiska in zapirali linij podaje. Res je, da smo imeli boljše priložnosti, Rozman se je izkazal s top obrambami, a v igri mi nismo bili všeč. Pomembno je, da smo v drugem polčasu nekatere stvari korigirali, si po prejetem zadetku ustvarjali priložnosti, verjeli, želeli in prišli do gola," je dogajanje povzel trener 16-kratnih slovenskih prvakov Ante Šimundža, ki je prvo menjavo moral opraviti že pred odmorom. Po trku z Edmilsonom se je poškodoval Blaž Vrhovec, zamenjal pa ga je debitant v članskem moštvu vijoličastih, 20-letni Hrvat Alen Dizdarević.

Sašo Bizjak

Celje že v prvem polčasu ni bilo brez priložnosti, udarilo pa je v začetku drugega. Ko se je Aljoša Matko na robu kazenskega prostora dokopal do žoge, ni bilo junaka, ki bi ustavil njegov prodor. Krilni napadalec, ki se je po odmoru preselil v konico napada, je s strelom ob prvi vratnici matiral še Menna Bergsna. Je opazil, da je nizozemski vratar, ki je tudi tokrat zamenjal poškodovanega Ažbeta Juga, slabo postavljen? "Ko sem sprejel žogo, sem pogledal not, videl, da ni nobenega, v glavi sem že imel, da bom udaril. Ta udarec se mi je zdel najbolj primeren. Žogo sem imel na slabši nogi, levi, zato sem poskusil zadeti v prvi kot, pod prečko. Dobro se je izšlo," se je najlepšega trenutka na tekmi za grofe spomnil 23-letni Belokranjec.

Bučno je proslavljal zadetek proti svojemu nekdanjemu klubu. Tudi zaradi tega, ker je iz Ljudskega vrta proti njemu poletelo ogromno bodic, ko si je privoščil polletno avanturo pri Olimpiji? "Vsi vemo, kaj mi je Maribor dal. Spoštujem ga, a zdaj sem že nekaj časa v Celju in take stvari me samo motivirajo," je odgovoril Matko. Celje se je po vodilnem zadetku ustavilo. "Psihologija! To ni bila namera, igralce potiskaš naprej, a nasprotnik, ki zaostaja, nima kaj izgubiti, krene v napad, maksimalno agresijo, pritisk. Ti pa pušča prostor zadaj. Žal mi je edino, da tega prostora nismo izkoristili," je o razlogih za spremembo podobe na igrišču dejal trener Celja Damir Krznar.

Sašo Bizjak

Maribor je odločno krenil po izenačenje. Dočakal ga je, ko je Iličić s podajo nastavil žogo na glavo Šoštariča Karića, 26-letnik pa jo je preusmeril v gol. Ni takoj videl, da je žoga končala v mreži. "En igralec me je potisnil od zadaj. Bolj sem se osredotočil na to, kako bom pristal, kot na to, kam gre žoga," je opisal Sven Šoštarič Karić. "Nismo prišli, da bi pokazali, da smo lepi in dobri, ampak po tri točke. Ni nam uspelo, smo pa po koncu zadovoljni tudi s točko," pa je dejal o izkupičku tekme, ki jo je zaznamovala tudi lepa kulisa na tribunah. Več kot 3500 gledalcev, med katerimi so bili tudi številni pristaši Maribora, se je zbralo v mestu ob Savinji.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta