Oglasila se je Meta Hrovat in objavila fotografijo poškodovanega obraza, ki je nastala takoj po nesreči

M.R.
13.02.2023 21:56

Nekdanja slovenska alpska smučarka Meta Hrovat se je prvič po hudi nesreči med turnim smučanjem oglasila na Instagramu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mete Hrovat je lani sporočila, da končuje svojo profesionalno smučarsko kariero.
Robert Balen

"Vsak trenutek se ti lahko življenje obrne na glavo, lahko pa te trdno postavi na noge. Hvaležna sem, da lahko od nesreče odkorakam le z eno ogromno izkušnjo več v mojem življenju, nekaj brazgotinami na obrazu in malenkost krivim noskom," je zapisala. 

Vsem se je tudi zahvalila za "podporo, pomoč in lepe besede", ob tem pa objavila tudi fotografiji, ki sta nastali takoj po nesreči in verjetno zdaj, ko je že nekoliko okrevala. 

Meta Hrovat se je poškodovala, ko je v družbi manjše skupine prijateljev smučala z Male Ponce, pri tem pa z glavo trčila v skalo in obležala. V smrtni nevarnosti ni bila. Pred dvema tednoma smo govorili z njenim očetom Janezom Hrovatom, ki je za Večer povedal, da Meto operirali v ljubljanskem kliničnem centru in je bila tam takrat še na intenzivni negi. "Vitalni organi niso poškodovani, Meta bo v redu," nam je danes povedal oče izjemne alpske smučarke, ki je lani pri 24 letih končala tekmovalno kariero. Pred pripravami na začetek te sezone je namreč sporočila, da končuje tekmovalno pot.

Tako je ostala pri dveh slalomskih naslovih z dveh mladinskih svetovnih prvenstev v slalomu, kjer ima tudi dve srebrni medalji v kombinaciji, ter pri štirih osvojenih stopničkah na tekmah za svetovni pokal. Dvakrat je bila na stopničkah na domačem prizorišču v Podkorenu, kamor so iz Maribora preselili Zlato lisico. Dvakrat tudi v Lenzerheideju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta