Po vročem prekmurskem derbiju: V Lendavi že odštevajo do prve lige

Borut Planinšič ml.
01.04.2024 19:15

Sobotni večer kot v prvi ligi: Sedem krogov pred koncem 2. SNL nogometaši Nafte že sedem točk pred zasledovalci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sobota v Lendavi: Razburljivo in po željah modrih
Sašo Bizjak

Kakšen nogometni večer v drugi ligi! Prekmurski derbi, prvi proti drugemu na lestvici, prva liga na kocki ... Vse so v soboto zvečer imeli v Lendavi. In po tekmi imajo tam še več. Sedem krogov pred koncem so nogometaši Nafte na vrhu 2. SNL že sedem točk pred zasledovalci. Ogromen zasuk bi se moral zgoditi, da se prva liga ne bi vrnila tja, kjer so jo nazadnje imeli leta 2012.

Goreče so v Prekmurju čakali na spopad Nafte in Beltincev v 23. krogu. Že brez visokih položajev na lestvici je to vselej vroč derbi. Tokrat? Zdel se je obračun na vse ali nič. Zato nič čudnega, da se je v lendavskem športnem parku nagnetlo 2200 navijačev, od tega kakšnih 700 beltinskih. Pod žarometi je to bil videti prvoligaški večer.

Slavje domačih navijačev
Sašo Bizjak

Z 1:0 so ga dobili domači fantje, Jozsef Bozsik je v trenerskem dvoboju ugnal Damjana Gajserja. Ni preveliko presenečenje, Nafta je vendarle z madžarskim denarjem podprt projekt, v katerem se silne namere kažejo že z nogometno akademijo, vredno sedem milijonov evrov. Na drugi strani Beltinci ne živijo na veliki nogi, kot so v svojem obdobju prve lige do leta 2000. A na kakšen način so Lendavčani v soboto prišli do zmage!

Prva je okvir vrat zadela Nafta. V drugem polčasu so ji na podoben način vrnili Beltinci. In domači bi si skoraj zabili avtogol, a je žoga po nespretnem posredovanju Oliverja Dinnyesa na njihovo srečo končala v kotu. Kar ni "uspelo" Lendavčanom, je gostom - avtogol! Nogometaš Nafte Mihael Rebernik je podal proti Stjepanu Igrecu, svojega vratarja Stefana Moćića pa je v skoku premagal Marin Rantaša. Trenutek odločitve v 78. minuti, zaradi katerega so "žuti" tarnali nad nesrečnim porazom.

Jozsef Bozsik (v ozadju) je v trenerskem dvoboju ugnal Damjana Gajserja.
Sašo Bizjak

Lestvica je dobila drugačno podobo: nekdanji državni prvaki iz Nove Gorice so se v Slovenski Bistrici znesli nad gostitelji in so zdaj prvi zasledovalci Lendavčanov, Beltince so porinili na tretje mesto. Zdaj bodo v nekoč najbolj nogometni vasi misli preusmerili na pokalni četrtfinale, v katerem so zraven kar štirje drugoligaši. Začne se jutri ob 18. uri, ko Triglav v Kranju gosti prvoligašinjo Rogaško. Gorica v sredo ob 17. uri pričakuje Radomlje, ob 20. uri bo prvoligaški spopad Kopra in Mure. V četrtek ob 15. uri pa v Ljubljani še povsem drugoligaški - Ilirija proti Beltincem.

Rezultati 23. kroga 2. SNL: Ilirija - Triglav 1:2, Jadran - Tabor 0:1, Rudar Velenje - Tolmin 3:1, Krka - Fužinar 0:0, Dravinja - Primorje 0:0, Bistrica - Gorica 1:5, Bilje - Brinje Grosuplje 1:5, Nafta - Beltinci 1:0; vrstni red: Nafta 51 točk, Gorica in Beltinci po 44, Primorje 43, Triglav 40, Brinje Grosuplje 39, Bistrica 36, Dravinja, Rudar in Jadran po 28, Bilje 26, Krka, Tolmin in Fužinar po 23, Ilirija 19, Tabor 16.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta