Pokal evropskega izziva: Dišalo je že po presenečenju Maribora

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.10.2022 21:26

Mariborski odbojkarji so proti ukrajinskemu Horodoku v nizih vodili z 2:0, a jim pike na i ni uspelo postaviti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V uvodnih dveh nizih so bili Mariborčani boljši, nato so popustili.
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribor so v povratni tekmi prvega kroga za pokal evropskega izziva proti ukrajinski ekipi Epicenter Podoljani Horodok doživeli še drugi poraz. Potem ko so v prvi tekmi pred tednom dni, ki je bila zaradi znanih razmer v Ukrajini odigrana v mestu Blonie blizu Varšave, izgubili z 0:3, so tudi v Lukni doživeli poraz. Gostje so zmagali s 3:2 (27:29, 21:25, 25:13, 25:14, 15:8), a so se za uspeh morali zelo potruditi. V nizih so namreč zaostajali z 0:2 in voda jim je tekla v grlo, saj bi ob morebitni zmagi Mariborčanov s 3:0 ali 3:1 o zmagovalcu odločal zlati niz. A se to ni zgodilo, saj sta Ukrajincem za napredovanje zadoščala dva niza.

Mariborčani so v uvodnem nizu zaigrali zelo poletno, zanesljivo v polju in učinkovito v napadu ter vodili vse do rezultata 17:17, ko je gostom uspel preobrat z vodstvom 18:17, s tremi zaporednimi blok točkami pa je vodstvo naraslo na 21:17. Po imenitnih potezah mariborske vrste je sledila zanimiva in razburljiva končnica, pri rezultatu 27:27 je Rok Bračko z blok točko ekipi priigral že četrto zaključno žogo, 16-letni Nejc Najdič pa je z asom dokončal delo.

Mariborska vrsta je tudi v drugem nizu igrala odlično. Ukrajinska ekipa je igrala z udarno šesterko, ki pa si ni priigrala večje prednosti, vodila je za točko ali dve, pri 18:18 pa so Mariborčani izničili njeno prednost. Spet se je začel srdit boj za vsako točko, pri 20:19 pa je 18-letni Bračko stvari vzel v svoje roke. Po njegovih silovitih začetnih udarcih - dosegel je tudi dva asa - je Merkur povedel s 24:20, pri 24:21 pa je sijajni Bračko dosegel še odločilno točko v napadu za vodstvo z 2:0 v nizih.

Gostje so uvideli, da je vrag vzel šalo in v tretjem nizu zaigrali na vso moč. Že v uvodnih minutah so si priigrali občutno prednost in jo nato višali, pri 20:10 pa je bilo jasno, da bodo osvojili niz. Tudi v četrtem nizu so Ukrajinci imeli pobudo, a njihova prednost do sredine niza ni bila višja od štirih točk. Po vodstvu s 13:11 so še bolj pritisnili, uspela jim je serija točk za neulovljivo prednost, ki se je končala z izenačenjem v nizih. Peti niz ni odločal o ničemer, kljub temu pa sta ekipi še naprej igrali na vso moč. Gostitelji so se do sredine niza dobro kosali z gosti, a so v odločilnih trenutkih prevladale izkušnje, ki so bile močno na strani ukrajinske ekipe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta