Pokal Slovenije: Celje izločilo Muro, Videm presenetil Dob

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.11.2022 21:15

Ljutomerčani so se v Stožicah dobro upirali Olimpiji, večjih presenečenj v šestnajstini finala še ni bilo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Rozman je preprečil izenačenje Mure v 95. minuti, ko je na gol streljal vratar Mure Klemen Mihelak.  
Sherpa

V derbiju šestnajstine finala pokalnega tekmovanja sta se na Areni Z'Dežele pomerila Celje in Mura, preboja v osmino finala so se veselili gostitelji, ki so v 51. minuti po golih izkušenih Denisa Popovića in Lovra Bizjaka vodili z 2:0. V 52. minuti je prvi strelec prve lige Mirlind Daku znižal zaostanek, vse do konca tekme so pokalni prvaki iz leta 2020 skušali izenačiti, v izdihljajih tekme je do priložnosti prišel kar vratar Mure Klemen Mihelak, a je bil njegov kolega na drugi strani Matjaž Rozman na mestu.

Ne na igrišču, Bi Nene Junior Gbamble je tekmo zaključil v reševalnem vozilu.
Sherpa

Prvi krog pokala pod okriljem Nogometne zveze Slovenije - pred tem so moštva pokal tekmovanje začela pod okriljem medobčinskih nogometnih zvez - je zaznamovan tudi z negativno zgodbo. Obračun Radenske Slatina in ekipe Kety Emmi&Impol Bistrica ni bil odigran, ker ekipa iz Radencev za tekmo ni zbrala dovolj igralcev. Usoda obračuna uradno še ni znana.

V osmino finala so se že v torek uvrstili nogometaši Fužinarja, ki so na Ravnah na Koroškem s 4:1 premagali Cven iz okolice Ljutomera. V Prekmurju so prvoligaške Domžale s 7:0 premagale Hotizo, Simon Rožman je na igrišče poslal močno zasedbo, ki je že po slabe pol ure dosegla štiri gole. Dramatičen je bil torkov dvoboj drugoligašev Nafte in Triglava v Lendavi. V 111. minuti so Kranjčani povedli, v 119. minuti pa gostitelji izenačili iz enajstmetrovke. Sledili so streli z bele pike, v katerih so bili uspešnejši nogometaši Nafte.

Drugoligaši z nižjeligaši niso imeli velikih težav. Vodilna ekipa druge lige Rogaška je gladko opravila z Odranci, na domačem stadionu je četa Oskarja Drobneta slavila s 7:0. V Idriji so z 1:5 slavili nogometaši Aluminija. Primorje je s kar 8:0 nadigralo Zagorje. Le Roltek Dob, ki je predzadnja ekipa druge lige, se je mučila z moštvom iz Vidma in klonila. Po rednem delu je bilo 2:2, zmagovalca po 120 minutah igre ni bilo, po dolgem streljanju enajstmetrovk pa so z 10:9 slavili Štajerci. Od nižjeligašev bo pot v pokalnem tekmovanju nadaljeval Zavrč, ki je z 2:0 premagal Serdico.

Vodilna ekipa prve lige Olimpija je gostila Ljutomer, ki je imel v Stožicah podporo nekaj deset navijačev. Po prvem polčasu so Ljubljančani vodili z 2:0, dvoboj pa se je končal z izidom 4:1. Nemanja Gavrić in Samuel Pedro v prvem polčasu ter Aldair in Mustafa Nukić v drugem so zadeli za zmaje, edini gol za prleško ekipo pa je v 59. minuti dosegel Primož

Panič.

Nocoj igrata Maribor in Krka, jutri pa bodo odigrani še obračuni Tabor - Šenčur, Rudar Velenje - Dobrovce in Koper - Cirkulane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta