Polfinale odbojkarskega prvenstva: Bankirke z odliko

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.04.2023 20:31

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva s 3:0 premagale ekipo iz Nove Gorice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborske odbojkarice so le že zmago oddaljene od finala državnega prvenstva.
Igor Napast

Mariborske odbojkarice, ki so v prvem delu državnega prvenstva v treh tekmah prav tolikokrat premagale novogoriško ekipo GEN-I, so bile od Primork boljše tudi v današnji prvi polfinalni tekmi. V dvorani Lukna so tekmice premagale s 3:0 (25:16, 25:23, 25:23) in naredile pomemben korak k uvrstitvi v finale, za katerega sta potrebni dve zmagi. Druga tekma bo to soboto v Novi Gorici, morebitna tretja pa prihodnjo sredo spet v Mariboru.

Igralke Nove KBM Branika, Iza Mlakar, Klara Milošič, Eva Pogačar, Ronja Štampar, Tali Lekše in Lorena Lorber Fijok - v igro je vstopala še prosta igralka Urška Cikač -, so v uvodnem nizu narekovale ritem igre in točke osvajale v serijah. Povedle so 16:9 in 20:12 in niz, v katerem je Mlakarjeva dosegla kar osem točk, mirno pripeljale do konca.

Igor Napast

V drugem nizu so primorske odbojkarice vzpostavile ravnotežje na igrišču, povedle z 9:6, a je bilo njihovo veselje kratko. Štajerke so izničile prednost, v izenačeni končnici povedle 24:23, zmagovito točko za 2:0 v nizih pa dosegle z blokom. Uvodne minute tretjega niza so minevale v izenačeni igri, sredi niza pa si je domača vrsta priigrala šest točk prednosti (18:12). Toda gostjam je po nekajminutni slabi igri Mariborčank uspel zasuk z vodstvom 20:19, a so Štajerke v prelomnih trenutkih zmogle dovolj moči za še en preobrat in zmago v nizu.

"Pričakoval sem trdo tekmo glede na to, da smo se že v prvem delu prvenstva v Primorkah naleteli na neugodne tekmice. Igra ni bila najboljša, ni bilo dovolj svežine, a pomembna je zmaga," je dejal trener Mariborčank Bruno Najdič. "Imeli smo nekaj priložnosti za ugodnejši rezultat, naša igra je bila na trenutke zelo dobra, a ne dovolj, da bi presenetili gostiteljice. Morda nam to uspe na tekmi v Novi Gorici," je povedal trener Goričank Vasja Samec Lipicer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta