Potezam Mariborčanov je ploskal tudi Škorc

Zmago Gomzi
17.04.2024 20:53

Ekipa i-Venta je v prvi tekmi za tretje mesto v državnem prvenstvu brez izgubljenega niza premagala soboško Panvito Pomgrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje mariborskih odbojkarjev po zmagi 
Tadej Regent

Prva tekma za tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu odbojkarjev med ekipama i-Venta Maribor in Panvite Pomgrada Murska Sobota se je končala z zmago 3:0 (25:16, 25:20, 25:14), s čimer so Mariborčani naredili pomemben korak k želenemu cilju. Za tretje mesto sta potrebni dve zmagi. Druga tekma bo v soboto v Murski Soboti, morebitna tretja, če bo rezultat v zmagah 1:1, pa prihodnji teden spet v Mariboru. 

Štajerci in Prekmurci so v letošnji sezoni odigrali štiri medsebojne tekme, rezultat v zmagah pa je bil 2:2. Peto so v dvorani Tabor bolje začeli gostitelji, ki so si priigrali prednost 11:8 in jo nato po nekaj uspešnih napadih, v katerih sta se odlikovala Rok Bračko in predvsem Janž Janez Kržič, povišali na 19:13. V končnici so mariborski odbojkarji stopnjevali ritem igre, dosegali točke po domiselnih akcijah, ki jim je zaploskal tudi trener Sebastijan Škorc, in niz mirno pripeljali h koncu.

Connor McConnell je bil najučinkovitejši igralec tekme.
Tadej Regent

Mariborčani, ki so v uvodnem nizu igrali domala brez napake, so v drugem zaigrali manj zbrano, kar so Sobočani s prodornim Leonardom Dodo s pridom izkoristili in jim bili enakovredni. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena ni priigrala občutnejše prednosti. V nadaljevanju se je Bračku in Kržiču v mariborski ekipi z učinkovitostjo pridružil Connor McConnell, v soboški ekipi pa Dodi še dva tujca, Nenad Šormaz in Stefan Mirković. Pri rezultatu 16:16 so Štajerci zaigrali na vso moč, v igro Prekmurcev pa so se prikradle napake. Gostitelji so tako igro kaznovali, povedli 20:16 in si odprli pot do podvojitve vodstva v nizih.

Da ne kanijo poceni prodati kože, so prekmurski odbojkarji dokazali z igro v uvodnih minutah tretjega niza, ko so povedli 6:5. A je bil njihov nalet kratke sape, kajti mariborska šesterka je stvari hitro postavila na svoje mesto in počasi lomila odpor tekmeca. Trener Dejan Fujs je skušal umiriti svoje igralce, a njihova igra ni bila nič boljša. Prednost gostiteljev je rasla iz minute v minuto, tekmeca so nadigrali v vseh prvinah igre, pri vodstvu 17:9 pa je bilo jasno, da bodo zmagali brez izgubljenega niza. 

V ekipi i-Venta so se z učinkovitostjo izkazali Connor McConnell, ki je dosegel 14 točk, Janž Janez Kržič jih je dosegel 12, Rok Bračko 11 in Žiga Donik 9, v vrsti Panvite Pomgrada pa so bili najučinkovitejši Nenad Šormaz z 12 točkami, Leonardo Doda z 9 in Stefan Mirković z 8.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta