Premalo sreče in zbranosti za presenečenje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
07.04.2024 17:06

Odbojkarji kamniškega Calcita so bili boljši od mariborskih tudi na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva in se uvrstili v finale

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roku Bračku in soigralcem je zmaga ušla za las.
Andrej Petelinšek

Odbojkarji Calcita so bili v letošnji sezoni še tretjič usodni za mariborsko ekipo i-Vent. Potem ko so jih premagali v finalu slovenskega pokala in v finalu srednjeevropske lige Mevza, so jih izločili še v polfinalu državnega prvenstva. Po zmagi s 3:0 na prvi polfinalni tekmi v Kamniku so bili boljši tudi na drugi v Mariboru; v dvorani Lukna je bil rezultat 2:3 (25:16, 20:25, 33:31, 17:25, 15:17).

Kamničani so se uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z ljubljansko ekipo ACH, ki je bila v dveh polfinalnih tekmah uspešnejša od Panvite Pomgrada, Mariborčani in Sobočani pa bodo igrali za tretje mesto. 

Mariborski odbojkarji so bili odločeni, da si z zmago na drugi tekmi priigrajo še tretjo, odločilno v Kamniku, a se jim želja ni uresničila. Bi se jim pa lahko, če bi v odločilnih trenutkih imeli za kanček več sreče in če bi bili predvsem bolj zbrani. Sreča tudi kamniški ekipi ni bila naklonjena, so pa odbojkarji Calcita v prelomnih trenutkih pokazali dovolj zrelosti in s pridom izrabili bogate mednarodne izkušnje. Visoki igralci so se še posebej odlikovali v bloku, dosegli so kar 14 blok točk, od tega Uroš Pavlovič kar pet, Mariborčani pa zgolj osem. 

"Tekmo smo začeli z zanosom, z odlično igro smo v uvodnem nizu razorožili tekmeca, v drugem je bila igra za spoznanje slabša, v tretjem smo skoraj zapravili visoko prednost in v razburljivi končnici reševali kožo, v četrtem je tekmec spet dokazal svojo moč, v petem pa smo se vrnili  igro in imeli priložnost, da ga dobimo, toda Lazaro Brunet je bil neustavljiv v napadu," je svoje videnje tekme opisal trener i-Venta Sebastjan Škorc in nadaljeval: "Ekipa Calcita je tudi v petem nizu potrdila kakovost, ki jo krasi vso sezono, zaradi česar fantom poraza ne zamerim. Potrudili se bomo, da na tekmah proti Panviti Pomgradu osvojimo tretje mesto."

"Mariborčani so v prvem in drugem nizu odlično izvajali začetne udarce in sprejemali, igra moje ekipe pa je v prvem nizu razpadla. Fantje so menili, da bo po številnih zmagah proti mariborski ekipi nova prišla kar sama od sebe. Ko sem v ogenj poslal nekaj igralcev s klopi, je ekipa močno izboljšala igro, kljub temu pa z veliko težavo premagala zelo dobre gostitelje. Zadovoljen sem tudi zaradi tega, ker nam ni treba igrati tretje tekme," je povedal trener Calcita Mladen Kašić.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta