Prigarana točka rokometašev Branika, Koprčani namučili Celjane

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
02.10.2022 21:01

Četrti krog državnega prvenstva v znamenju neodločenih izidov. Trebnje in Celje ostajata neporažena

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovan je bil pred vrati zmage, a sta se v dvorani Tabor na koncu točki razdelili.
Andrej Petelinšek

Rokometaši Celja, ki so v tej sezoni precej suvereni, z igro pa navdušujejo tudi v ligi prvakov, so nocoj gostili moštvo iz Kopra. Primorci res niso več to, kar so bili pred leti, ko so štrene mešali tudi najboljšim evropskim klubom, a trener pivovarjev Alem Toskić je pred tekmo vseeno opozarjal, da so obračuni z njimi vselej nepredvidljivi. In imel je prav. Koprčani, pri katerih je Tine Poklar zabil kar enajst golov, so bili precej hraber nasprotnik. V prvem polčasu so vodili že s tremi goli prednosti, a nato v zadnji tretjini obračuna popustili, Celjani pa so z delnim izidom 5:0 prišli do prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

Maribor - Dvorana Tabor - Šport - Rokomet - Maribor Branik - Slovan - trener Maribor Branik Luka Žvižej - -
Andrej Petelinsek

Tako kot pivovarji so se novih dveh točk nadejali tudi rokometaši Maribora, ki so v domači dvorani gostili igralce Slovana. Ti so v bili v prvem polčasu boljši in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. Gostje iz Ljubljane so dobro igro nadaljevali tudi v drugem delu, v katerem so vmes povedli že s štirimi zadetki, neustavljiv je bil predvsem Nejc Planinšek. A Mariborčani se niso predali, vseskozi so napadali in iskali priložnost, da tekmo obrnejo v svojo korist. Nekaj minut pred koncem so imeli celo priložnost, da povedejo, a se ni izšlo. Zadnjo besedo na tekmi je nato imel kapetan Tadej Sok, ki je za končnih 30:30 zadel s sedmih metrov. "Zavedati se moramo, da smo mi tisti, ki smo osvojili točko. Imeli smo priložnost za zmago, a jo zapravili. Tokrat preprosto nismo mogli narediti tega, kar smo si zadali. Igra nam ni stekla. Borba je bila in na koncu smo prišli do zaslužene točke," je povedal trener Mariborčanov Luka Žvižej. Bolj jezen je bil ob koncu tekme trener Slovana Aleš Repina: "Dejstvo je, da smo imeli tekmo 59 minut pod nadzorom. Igralcem nimam česa zameriti, naredili so svoje. Tega, zakaj smo izgubili točko, pa ne bom komentiral." Zasedba iz Maribora bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, ljubljanska bo gostila Celje.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Z neodločenim izidom in skupaj komaj 40 goli se je končala tekma v Krškem, kjer je gostovala ekipa iz Škofje Loke. Za Posavčane, novince na prvoligaški sceni, je bila sobotna točka sploh prva letos, kaj hitro pa bi lahko bil razplet tudi drugačen, tekma je bila namreč precej živčna, v zadnjih minutah sta obe ekipi imeli priložnost za zmago, saj je zadnji gol na obračunu padel že v 57. minuti. Brez zmagovalca sta se že v petek, na lokalnem derbiju, razšli tudi ekipi Slovenj Gradca in Velenja, kar je glede na videno precej pošten rezultat. Niti Korošci niti Štajerci se namreč niso v nobenem trenutku odlepili in povedli za več kot tri zadetke. Precej napeto je bilo še v Ribnici, kjer so domači rokometaši, ki letos ne blestijo, a vseeno pridno nabirajo točke, goste iz Dobove premagali z minimalno prednostjo. Povsem drugačen pa je bil scenarij v Ivančni Gorici, kjer so izjemni Trebanjci slavili s kar 15 goli razlike, in v Novem mestu, kjer je Krka zanesljivo, z zalogo devetih zadetkov, premagala Jeruzalem Ormož.

Rezultati 4. kroga: Slovenj Gradec - Gorenje Velenje 28:28 (12:13), Krka - Jeruzalem Ormož 31:22 (15:9), Krško - Urbanscape Loka 20:20 (11:11), Sviš Ivančna Gorica - Trimo Trebnje 18:33 (10:19), Riko Ribnica - Dobova 30:29 (16:16), Maribor Branik - LL Grosist Slovan 30:30 (15:17), Celje Pivovarna Laško - Koper 34:30 (15:16); vrstni red: Trebnje in Celje po 8 točk, Ribnica 6, Velenje 5, Loka, Krka in Ormož po 4, Slovenj Gradec in Maribor po 3, Dobova, Slovan in Ivančna Gorica po 2, Koper in Krško po 1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta