Prihodnost Arnela Jakupovića: Eno je, kar si želi Šimundža, drugo, kar si želi igralec

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.08.2024 18:05

Novi avstrijski reprezentant je pri izhodnih vratih Ljudskega vrta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je za Maribor na 65 tekmah dosegel 29 golov.
EPA

Kaj lahko se zgodi, da bo obračun s Švedi zadnji za Arnela Jakupovića v vijoličastem. Avstrijca bosanskih korenin se je v prejšnjih tednih povezovalo z odhodom v Romunijo, a mu ta destinacija naj ne bi ugajala. V torek pa so hrvaški mediji napovedali, da bo 26-letni napadalec za milijonsko odškodnino prestopil v Osijek, kjer iščejo zamenjavo za Ramona Miereza.

S čim je Jakupović prepričal Hrvate? V tej sezoni je na petih prvenstvenih tekmah dosegel pet golov in vpisal še asistenco, v sedmih evropskih obračunih je dodal še dva gola. Skupno je v vijoličastem na 65 tekmah dosegel 29 golov, v prejšnjem prvenstvu pa je bil s 17 goli na 29 tekmah drugi strelec lige. Ob tem ima igralec, ki se znajde tudi na krilu in za napadalcem, tudi pester nogometni življenjepis, saj je bil pred prihodom v Maribor pozimi 2023 še član dunajske Austrie, Middlesbrougha, Empolija, graškega Sturma, Domžal in mlajših selekcij Juventusa.

(INTERVJU) Arnel Jakupović: Lahko igram kjerkoli, le da je v napadu, zadaj bi se težko znašel

Dodatno potrditev je Jakupović dočakal ta teden. V torek ga je selektor avstrijske reprezentance Ralf Rangnick uvrstil na seznam vabljenih nogometašev za tekme lige narodov, v kateri se bodo Avstrijci merili tudi s Slovenci. Jakupović ima sicer med vsemi Rangnickovimi izbranci najnižjo tržno vrednost, v preteklosti pa je večkrat dejal, da bi zaigral tudi za izbrano vrsto BiH, čeprav je igral za mladinske reprezentance Avstrije. "Imamo veliko poškodovanih nogometašev in nekatere nove fante zdaj želimo videti na reprezentančni ravni. To so si zaslužili s svojimi predstavami v klubih," je izbor pojasnil Rangnick.

Ante Šimundža je pred obračunom z Djurgardnom povedal, da je o Jakupoviću govoril s sodelavci avstrijskega selektorja. "Pogovor je bil pošten in direkten. Če sem kaj vplival na vpoklic, je to super, me veseli. Je pa Arnel tisti, ki je vzpodbudil zanimanje in oddelal svoje na igrišču," je o novem reprezentantu vijoličastih dejal Mariborčan.

Ker pa se veliko govori o odhodu 26-letnika v nov klub, je na mestu vprašanje, ali je ta osredotočen na pomembno tekmo za Maribor. "Osredotočen je in pripravljen. Je eden od kandidatov, da začne tekmo, in med tistimi, ki gredo v karanteno," razlaga Šimundža. Pa bi si ga mariborski trener, ki v kadru nima na razpolago strelsko tako učinkovitih igralcev, želel zadržati v ekipi? "Eno je, kar si jaz želim, druga stvar pa je, kaj si želi on," je bil pomenljiv odgovor Šimundže.

Kdo bo torej nadomestil Jakupovića v konici napada? Etienne Beugre se v konici napada vijoličastih še ni izkazal, na 23 tekmah je dosegel le tri gole, v oči pa bodejo začetniške tehnične in taktične napake 23-letnika. Maribor je pred tedni za 300 tisoč evrov iz francoskega tretjeligaša Nimesa pripeljal Orpheja M'bino, ki prave priložnosti še ni dočakal. V primeru realizacije prestopa Jakupovića bodo morali kadroviki v Ljudskem vrtu zavihati rokave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta