Prva liga: Štirje goli Mure v dobre pol ure, Gorica do točke proti Olimpiji

M.D.
23.10.2022 21:20

Zaradi dežja prekinjen dvoboj v Šiški. Težave Tabora se nadaljujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mihael Klepač je na Krasu v tej sezoni dosegel dva gola od štirih.
Profimedia

Štirinajsti krog državnega nogometnega prvenstva se je začel z dvobojem med Bravom in Celjem v Šiški. Ljubljančani so v dežju po golu 20-letnega Davida Flakusa Bosilja povedli v 10. minuti, mladi slovenski reprezentant je izkoristil napako vratarja Celja Florijana Raduhe. Flakus Bosilj, ki je k Bravu posojen iz Verone, je na šesti tekmi dosegel prvi gol za Ljubljančane. V prestolnici je iz minute v minuto bolj deževalo in med polčasom je sodnik Mihael Antić ob ogledu terena s kapetanoma ekip ocenil, da tekmo prekine zaradi prevelike količine vode na zelenici. Drugi polčas dvoboja bo odigran jutri ob 16. uri.

Danes sta bili na Primorskem odigrana dva prvoligaška dvoboja. V Sežani so se visoke zmage s 4:0 veselili muraši. Črno-beli so vse gole dosegli do 33. minute. Mrežo Kraševcev je načel branilec Gregor Balažic v 19. minuti, v 25. minuti je prvi gol na tekmi dosegel Mihael Klepač po lepi akciji prvega strelca lige Mirlinda Dakuja. Po podaji Žige Kousa je tri minute kasneje drugi gol v sezoni dosegel Amar Beganović. Končni izid tekme je po dobre pol ure igre postavil Klepač, ki je bil v tej sezoni natančen štirikrat in je drugi strelec črno-belih.

Pozno popoldne sta se v Novi Gorici pomerila še predzadnja Gorica in vodilna Olimpija. V mestu vrtnic je bilo vroče pred tekmo, ko je nastal pretep med navijaškima skupinama klubov, na igrišču sta se moštvi razšli brez golov. Novogoričani so z osvojeno točko povišali prednost pred zadnjim Taborom, so si pa sploh v prvem delu priigrali nekaj lepih priložnosti. Vratar Olimpije Matevž Vidovšek je nepremagan že 810 minut, bi ga pa moral Slavko Vinčić sinoči izključiti po napadu na nogometaša Gorice Alena Krajnca, a je 23-letnik prejel le rumeni karton.

Ob preostanku dvoboja Bravo - Celje se bo jutri ob 17.30 začela še zadnja tekma 14. kroga med Radomljami in Koprom, ki lahko zniža zaostanek za vodilno Olimpijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta