Prva odbojkarska preizkušnja po prazničnih dnevih

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.01.2024 07:00

Odbojkarice v modri skupini bodo danes in jutri igrale tekme drugega kroga državnega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branikovka Tali Lekše (levo) je na zadnjih tekmah prikazovala dobre igre.
Andrej Petelinšek

Ko je 6. decembra lani vodstvo odbojkarskega kluba Nove KBM Branik v sporočilu za javnost oznanilo, da bo na klopi ženske članske ekipe trenerja Tilna Kozamernika zamenjal njegov pomočnik Žiga Kos, so poznavalci odbojke menili, da je to začasna rešitev. Da bo mladi mariborski trener vodil ekipo na tekmi ali dveh, nato pa se bo moral umakniti novemu trenerju. Toda po mesecu je Kos še naprej trdno v sedlu šestnajstkratnih slovenskih prvakinj.

"Od dne, ko so me postavili za prvega trenerja, sem se zavedal odgovornosti in se lotil dela po najboljših močeh. Ekipa je od tedaj odigrala štiri tekme državnega prvenstva, vsakič zmagala, poraz doživela le na povratni tekmi šestnajstine finala pokala Cev v švicarskem Neuchatelu proti Viteosu. Vesel sem, da mi vodstvo kluba še naprej zaupa, upam, da bo to zaupanje trajalo čim dlje," je optimist Žiga Kos.

Mariborske odbojkarice so po prvem delu državnega prvenstva za Calcitom osvojile drugo mesto na lestvici, v drugem delu pa v modri skupini, ki jo sestavlja šest najboljših ekip prvega dela prvenstva, 23. decembra lani v gosteh s 3:2 premagale Šempeter. "Sledili so praznični dnevi, med katerimi smo nekajkrat trenirali, da bi dekleta ohranila stik z žogo in še izboljšala telesno pripravljenost. Na treningih so manjkale Nika Milošič, Tinkara Ulrih in Eva Knaževič, ki so igrale za reprezentanco do 20 let na prvenstvu lige Mevza v Mariboru. Delo je potekalo po začrtanem programu, predvsem pa sem zadovoljen, da so dekleta zdrava in z optimizmom pričakujejo nadaljevanje sezone," je pojasnil Kos.

Ekipo Nove KBM Branika prva tekma po premoru čaka danes, ko se bo v drugem krogu modre skupine ob 18. uri v Lukni udarila z Luko Koper. Štajerke in Primorke so v prvem delu prvenstva odigrale dve tekmi, obe so dobile Mariborčanke, doma s 3:0 in v gosteh s 3:2. "Tesna zmaga na zadnji tekmi prvega dela prvenstva je opozorilo, da ne smemo podcenjevati tekmic. Gre za neugodno ekipo, ki je nevarna, če se razigra. Tekme se moramo lotiti sproščeno, zbrano in odločno od prve minute. Zavedamo se, da je kakovost na naši strani, a to moramo dokazati," dodaja Kos.

Danes bosta tekmo 2. kroga modre skupine ob 20.30 igrala še Šempeter in GEN-I, jutri ob 19. uri pa Ankaran in Calcit.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta