Radenku Mijatoviću nov mandat na čelu NZS

STA, ŠR
24.10.2024 18:39

Dosedanji predsednik, ki na volilni skupščini ni imel protikandidata, dobil soglasno podporo, položaje obdržali tudi štirje podpredsedniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radenko Mijatović je pred osmimi leti na čelu slovenske nogometne družine nasledil Aleksandra Čeferina.
Jurij Kodrun

Delegati na volilni skupščini Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju so dosedanjemu predsedniku Radenku Mijatoviću soglasno podelili še tretji mandat. Mijatović, ki je prvi mož zveze od decembra 2016, bo zvezo tako vodil še nadaljnja štiri leta.

Nekdanji nogometaš in sodnik ter poslovnež je pred skoraj osmimi leti na čelu NZS nasledil Aleksandra Čeferina, ki je nekaj mesecev pred tem postal predsednik Evropske nogometne zveze. NZS sta pred njima vodila še Rudi Zavrl, ki je bil predsednik med letoma 1989 in 2009, ter Ivan Simič, ki je predsednikoval med letoma 2009 in 2011.

Izvolili so tudi štiri podpredsednike. Izvoljeni so bili kandidati, ki so to vlogo opravljali že v aktualnem mandatu - Danilo Kacijan, Dejan Germič, Gvido Mravljak in Stanko Glažar. Kandidata sta bila še Mihael Zrimec in Damir Rob. Kot edino kandidatko so za članico izvršnega odbora potrdili Majo Berger Levičar.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta