HOFER in Enertec združila moči za izgradnjo največje mreže hitrih polnilnih postaj v Sloveniji

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
24.10.2024 09:37

Veseli nas, da lahko z vami delimo pomembno novico, da sta HOFER in Enertec sklenila pogodbo za izgradnjo ene največjih in najbolj razvejanih mrež hitrih polnilnih postaj za električna vozila v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predavatelj: dr.Tadej Smogavec vodja razvoja v podjetju Enertec, ob njem (iz leve proti desni) Igor Kozlar, vodja marketinga in digitalizacije, Bojan Horvat, razvoj in implementacija novih produktov, Peter Kumer, direktor podjetja Enertec
Arhiv Naročnika

Gre za izjemno ambiciozen projekt, ki bo postavil nov standard na področju trajnostne mobilnosti in bistveno pripomogel k pospešenemu prehodu na e-mobilnost v Sloveniji.

Miha Rihar, vodja projekta HOFER v podjetju Enertec
Arhiv Naročnika

Enertec bo z izgradnjo te obsežne mreže polnilnih postaj omogočil, da bo na lokacijah trgovin HOFER možno enostavno in hitro napolniti svoja električna vozila. Hitre DC polnilne postaje bodo kupcem omogočile, da izkoristijo čas nakupovanja za učinkovito polnjenje vozil, vsem ostalim voznikom v tranzitu pa dodatne lokacije za polnjenje. Na ta način Enertec ponovno dokazuje svojo zavezanost k trajnostnim rešitvam, pri čemer aktivno sodeluje pri gradnji zelene prihodnosti Slovenije. Vodja projekta pri Enertecu je Miha Rihar, ki skrbi za usklajeno izvedbo celotnega projekta.

Prvi korak v tem pomembnem projektu bo izveden že letos z vzpostavitvijo prvih treh polnilnih lokacij. V naslednjih treh letih pa bodo  skladno s planom polnilne postaje nameščene na večini lokacij trgovin HOFER po Sloveniji. 

Z vzpostavitvijo visokozmogljivih DC polnilnih mest pred trgovinami HOFER bo to postala ena največjih in najbolj razvejanih mrež hitrih polnilnic v Sloveniji. Polnilne postaje bodo omogočile hitro in učinkovito polnjenje vozil, kar je ključno za nadaljnjo rast e-mobilnosti v državi.

V tem obsežnem projektu Enertec prevzema ključno vlogo od zasnove in namestitve polnilnih postaj do njihovega kasnejšega upravljanja. Njihova naloga je zagotoviti, da bodo vse polnilne postaje delovale brezhibno ter omogočale najboljšo možno uporabniško izkušnjo. S tem zagotavljajo trajno in zanesljivo rešitev za vse uporabnike e-mobilnosti, ki bodo uporabljali polnilne postaje na HOFERjevih lokacijah. 

HOFER s tem projektom odgovarja na vedno večje potrebe svojih kupcev po polnjenju med obiskom njihovih trgovin. Zaradi visokih moči polnjenja bodo kupci lahko tudi med krajšimi nakupi napolnili svoja vozila za nadaljnjih sto ali več sto kilometrov vožnje. 

To je še en korak v smeri Enertecove zavezanosti k trajnostnim rešitvam, saj aktivno prispeva k zmanjševanju emisij in spodbujanju zelenih rešitev, ki bodo oblikovale prihodnost Slovenije. Partnerski projekt med HOFERjem in Enertecom predstavlja pomemben mejnik na poti k bolj trajnostni prihodnosti in dokazuje, da je zavezanost k inovativnim rešitvam na področju e-mobilnosti ključna za dolgoročno blaginjo naše družbe. 

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.