(FOTO) Celjani potolkli Turke za prvo zmago v konferenčni ligi, blesteli Sešlar, Brnić in Kučys

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.10.2024 21:00

Z visokih 5:1 so v drugem krogu ligaškega dela konferenčne lige nogometaši Celja premagali turški Istanbul Bašakšehir.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svit Sešlar, ki je v Celje posojen iz turškega Eyüpspora, je Celjane vodil do prve zmage v konferenčni ligi.
Sašo Bizjak

Da v Celju ne diši po evropskem nogometu, kot se je to dogajalo v času igranja Maribora v skupinskih delih evropskih klubskih tekmovanj, ko je bil Ljudski vrt praviloma poln, nam je med tekmo slovenskih prvakov s turškim Bašakšehirjem razočarano razlagal Celjan, službeno povezan z nogometom. Toda prvo domačo tekmo jeseni v Evropi si bodo maloštevilni nogometni navdušenci iz knežjega mesta - na obračunu s Turki se jih je zbralo 4175 - zagotovo zapomnili. Začela se je z ognjemetom v bližini stadiona, nadaljevala s šovom grofov na igrišču za prvo zmago v konferenčni ligi.

Obe ekipi sta v prvem krogu ligaškega dela konferenčne lige izgubili. Celjani so bili nemočni pri Vitorii Guimaraes, na Portugalskem je bilo 3:1, Carigrajčani so z 1:2 doma izgubili proti avstrijskemu Rapidu. Tudi iz Slovenije se bodo domov vrnili sklonjenih glav, saj so jih slovenski prvaki povsem nadigrali in osvojili prve tri točke v konferenčni ligi po visoki zmagi s 5:1.

Sašo Bizjak

Že v peti minuti je za vodstvo gostiteljev poskrbel Tamar Svetlin, ki se je v tej sezoni ubadal s poškodbami. Vezist grofov je bil na pravem mestu po strelu Svita Sešlarja s kakšnih 20 metrov iz obrata. Sprejel je odbito žogo vratarja, ga preigral in brez težav zadel. Varovanci Alberta Riere se po vodstvu niso ustavili, z roba kazenskega prostora sta v nadaljevanju streljala Sešlar in še en povratnik po poškodbi Mark Zabukovnik.

Sašo Bizjak

Po slabe pol ure pa so Celjani vodili z 2:0. V protinapad je krenil Sešlar, ki je v Celje posojen iz turškega Eyüpspora, podal do Armandasa Kučysa na desno stran, Litovec pa pred gol. Turkom podaje ni uspelo izbiti, na drugi strani je bil osamljen Ivan Brnić, ki ni imel težkega dela za povišanje vodstva.

Sašo Bizjak

Le štiri minute so minile do naslednjega gola Celjanov. Takrat je bil za odlično igro nagrajen Sešlar. Grofi so se poigrali s postavljeno obrambo šeste ekipe turškega prvenstva. Aljoša Matko in Juanjo Nieto sta z dvojno podajo na robu kazenskega prostora prebila obrambo, z desne je Matko podal osamljenemu Sešlarju, zvit strel mladega slovenskega reprezentanta pa je v lastno mrežo preusmeril turški branilec. Tudi v nadaljevanju je sledilo poigravanje Celjanov s Turki. V 41. minuti bi morali gostitelji še povišati vodstvo, ko so v eni akciji nanizali več strelov, a bili na koncu premalo konkretni. Če so Turki prišli do celjskih vrat, je bil na mestu Matjaž Rozman.

Sašo Bizjak

Navijači na Stadionu Z'dežele se še niso posedli na svoja mesta po odmoru, ko so rumeno-modri zadeli še četrtič. Po bliskovitem protinapadu Brnića in lepi podaji Sešlarja je akcijo za 4:0 zaključil Kučys. V 72. minuti je imel Brnić priložnost, da v knežjem mestu po uvodnem ognjemetu odjekne še petarda, toda v dvoboju ena na ena, ko bi lahko podal tudi Nietu, ki je bil prav tako sam v kazenskem prostoru, je bil uspešen 19-letni vratar Deniz Dilmen.

Sašo Bizjak

Niti zaključek tekme ni minil brez pestrega dogajanja. V 75. minuti je Turkom uspelo premagati Rozmana. Gol je dosegel Dimitrois Pelkas. Toda Celjani se niso ustavili. Odgovorili so še z enim hitrim in uspešnim protinapadom. Brnić je krenil po levi strani in podal v kazenski prostor, pred golom je bil drugič na tekmi natančen Kučys. Za nameček je v sodnikovem dodatku rezervist Marco Dulca s skoraj polovice igrišča zadel prečko. Celjani so z dominantno predstavo in z visokih 5:1 slavili prvo zmago v konferenčni ligi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta