Real na kolenih pred Barcelono, Ancelotti pa govori o tehnologiji. Debate o VAR-u so smešne, odgovarja Xavi

mark
20.03.2023 18:29

Barcelona je z zmago na el clasicu Realu pobegnila na dvanajst točk prednosti, v kraljevem klubu pa so prepričani, da bodo osvojili kakšno lovoriko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franck Kessie je v sodniškem podaljšku poskrbel za slavje Kataloncev.
Reuters

Prezgodaj je, da bi dokončno okronali prvake, a ob italijanski ligi, kjer ima Napoli že 19 točk prednosti pred zasledovalci, se tudi v Španiji zdi, da je naslov že oddan. Debelih dvanajst točk prednosti pred madridskim Realom (in še pet več pred Atleticom) bo Barcelona odnesla v zadnjih dvanajst krogov sezone. Z zmago na el clasicu so Katalonci pobegnili večnim rivalom, poln izplen jim je z golom za 2:1 v sodniškem podaljšku prinesel Franck Kessie. Vezist iz Slonokoščene obale, ki se je Barceloni pred sezono pridružil kot prost igralec po poteku pogodbe z Milanom, je izkoristil podajo Alejandra Baldeja in iz bližine dosegel zmagoviti zadetek.

"Zaslužili smo si ta rezultat, saj ta zdaj odseva, kakšno tekmo smo spremljali. Bili smo superiorni v primerjavi z Realom, dominirali smo, imeli več priložnosti in bili na splošno boljši. Ta zmaga nam je dala veliko samozavesti," je derbi podčrtal trener Barcelone Xavi, ki nadaljuje uspešni niz proti kraljevskemu klubu. Odkar je sedel na vročo klop, je dobil pet od sedmih el clasicov. Tokrat se je njegova ekipa sicer hitro znašla v zaostanku, Roland Araujo je goste na stadionu Nou Camp odpeljal v vodstvo, za izenačenje pa je v finišu prvega polčasa poskrbel Sergi Roberto.

Kljub porazu je svoje moštvo pohvalil tudi strateg Reala Carlo Ancelotti. "S takšno igro bo ta ekipa v tej sezoni zagotovo nekaj osvojila," je Italijan napovedal lov na trofejo v ligi prvakov in v španskem pokalu, kjer ga po reprezentančnem premoru čaka še en obračun z Barcelono - na povratni tekmi polfinala bo Real lovil zaostanek z 0:1. "To je bila kompletna predstava od prve do zadnje minute. Zmagali nismo zaradi prepovedanega položaja, o katerem še vedno dvomim," je Ancelotti namignil, da sodniška odločitev, ki je v 81. minuti razveljavila gol Marca Asensia, ni bila prava. "Presenečen sem, da Ancelotti dvomi o razveljavljenem golu, saj gre tu za znanstveno vprašanje. Bil je očiten prepovedani položaj in tu ni nobenega dvoma. Če bodo ljudje govorili o VAR-u po tej tekmi, bo smešno. Prepovedani položaj je bil jasen," mu je vrnil Xavi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta