Rekorder Giroud in Mbappe poslala branilce naslova Francoze v četrtfinale svetovnega prvenstva

STA, M.R.
04.12.2022 18:07

Francoska nogometna reprezentanca je v Dohi v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju premagala Poljsko s 3:1 (1:0) in se prebila v četrtfinale. Tam se bo merila z boljšim iz dvoboja med Anglijo in Senegalom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcus Thuram in Kylian Mbappe
REUTERS

Branilci naslova Francozi, ki niso izgubili tekme v osmini finala, odkar so jo uvedli leta 1986, so niz neporaženosti proti Poljski podaljšali na osem tekem, Poljaki pa so na 17. medsebojnem obračunu ostali pri treh zmagah.

Francoska vrsta je v prvem polčasu prišla do prednosti, ko je zadel novi francoski strelski rekorder Olivier Giroud, toda tudi Poljaki so imeli svoje priložnosti.

Robert Lewandowski 
REUTERS

V drugem polčasu je imela Francija bolj ali manj vse pod nadzorom, za nameček je v 74. in 90. minuti Kylian Mbappe oplemenitil prednost ter s četrtim in petim zadetkom v Katarju prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

V ponedeljek bosta v osmini finala tekmi Japonska - Hrvaška in Brazilija - Južna Koreja, v torek pa še Maroko - Španija in Portugalska - Švica.

Nizozemska in Argentina sta si četrtfinale zagotovili že v soboto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta