Roglič zaostal skoraj 11 minut, a se vseeno precej približal rdeči majici

STA, M.R.
30.08.2024 17:49

Primož Roglič je na današnji zahtevni etapi Dirke po Španiji zaostal za zmagovalcem skoraj 11 minut, hkrati pa nadoknadil nekaj zaostanka za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič še vedno za rdečo majico zaostaja več kot minuto.
EPA

Kanadčan Michael Woods (Israel-Premier Tech) je zmagovalec 13. etapa kolesarske dirke po Španiji. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je po današnji gorski etapi od Luga do Puerto de Ancaresa v dolžini 175,6 km prepolovil zaostanek za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), zdaj zaostaja 1:21 minute.

Štiriintridesetletni Kisovčan je na zadnjem 7,5 km dolgem vzponu na Puerto de Ancares, kjer je povprečni naklon znašal 9,3 odstotka, na nekaterih odsekih pa tudi do 15 odstotkov, zlomil odpor svojih največjih tekmecev.

Štiri kilometre pred ciljno črto je trikratni zmagovalec španske pentlje močno pospešil in najprej ušel vodilnemu v generalni razvrstitvi O'Connorju, dobra dva kilometra pred ciljem pa je zlomil še odpor Španca Enrica Masa.

Vodilni 0'Connor ima po današnji preizkušnji 1:21 minute prednosti pred Rogličem, tretjeuvrščeni Mas pa zaostaja 3:01 minute.

V soboto bo na sporedu razgibana preizkušnja med krajema Villafranca del Bierzo in Villablino v dolžini 200,5 km. Karavana bo morala premagati dva gorska prelaza tretje in prve težavnostne kategorije, predvsem zahteven bo drugi vzpon na 1526 m visoki Puerto de Leitariegos, ki bo dolg 22 km.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta