Rokometna liga prvakov: Celjani tudi doma neprepričljivi

Bojan Bauman Bojan Bauman
30.11.2022 21:10

V osmem krogu so bili slovenski državni prvaki še sedmič poraženi. Zadnja dva poraza sta bila najbolj boleča, oba proti Pick Szegedu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rokometaši Picka (v svetlih dresih) so bili tudi v drugi tekmi s Celjem višji, močnejši, uspešnejši.
Sherpa

Teden dni je minilo od prvega medsebojnega dvoboja rokometašev Celja in Szegeda v skupini B lige prvakov. Prvo tekmo na Madžarskem so zanesljivo dobili gostitelji, a Celjani so bili tokrat odločeni, da na povratni v Zlatorogu popravijo slab vtis. Vsaj v izjavah. No, na tekmi so že prvi napad po dobri minuti izgubili zaradi pasivne igre. Kar takoj jim je proti izjemni obrambni liniji krepkih Madžarov zmanjkalo idej in tako niso prišli do dvobojev iz oči v oči z vratarjem gostov Mirkom Alilovićem.

"Nismo bili pravi, od prve minute do zadnje. Nismo se držali dogovorov niti v obrambi niti v napadu," je pristop komentiral Tim Cokan, ki je tudi sam ostal dolžnik na tekmi. Madžarski rokometaši so bolje začeli tekmo in v šesti minuti so Celjani že zaostajali s 3:6. Takrat sta jim islandska sodnika še izključila kar dva igralca - Tadeja Mazeja in Patrika Martinovića. To je gostiteljem povzročilo nove težave. Prednost gostov je narasla na štiri gole. Celjani so si z neodgovorno igro priigrali izključitve in znova so Madžari to izkoristili - še pred 15. minuto so imeli pet golov prednosti (9:4) - in kazalo je na nov prepričljiv poraz slovenske ekipe.

Tokrat pred okoli 2000 nezadovoljnimi domačimi navijači. Ti razumejo hendikep, ki ga imajo njihovi varovanci kot ekipa mladih rokometašev, ki se šele uveljavljajo. Manj posluha pa imajo ob neodgovorni igri, brezvoljnosti, izpraznjenosti igralskega kadra v trenutkih, ko bi tekme lige prvakov vsem v celjski ekipi morale biti izzivi kariere.

No, kmalu se je pokazalo, kako se lahko v rokometu hitro vse obrne. Dve uspešni obrambi vratarja Nebojše Bojića, trije zaporedni zadetki celjskih napadalcev in takoj so bili pri znosnih dveh golih zaostanka (9:11). Pa spet niso mogli držati ritma s Pickom, ki se je brez posebnih naporov, samo s konstantno igro in z dobro realizacijo priigranih priložnosti, znova oddaljil na varno prednost petih golov.

Sherpa

Aleks Vlah je v 28. minuti zastreljal še tretjo sedemmetrovko za Celje (pred njim sta to storila Tim Cokan in Gal Marguč) in prav to so bile ob izgubljenih žogah napake, za katere so gostitelji trdili, da si jih ne smejo privoščiti. Celjska obramba je že po 30 minutah prejela 20 zadetkov in na obzorju je bil nov prepričljiv poraz, sedmi v osmih krogih.

V nadaljevanju tekme sta bili ekipi bolj izenačeni, Celjani so se nekajkrat približali na štiri gole zaostanka. A v odločilnih trenutkih znova niso bili dovolj zbrani, spretni, osredotočeni. Znova sta sodnika na celjsko klop poslala dva igralca (Žabiča in Martinovića) in prednost gostov je bila hitro varnih šest, sedem golov. Končalo se je s 36:28 za Pick.

V dosedanjem delu sezone v elitni evropski ligi so Celjani premagali le nemški Kiel. "Ne gre nam, čeprav željo imamo. Ne držimo se dogovorov iz slačilnice in tako si porazi sledijo. Ker smo vsi še precej mladi in neizkušeni, zaradi porazov v ligi prvakov ne smemo biti razočarani. Pred nami je še vse, postopoma tudi rastemo," pa je nov poraz komentiral Ante Ivanković. Zmaga proti Kielu je že zdavnaj zbledela in tudi takrat najboljši posameznik Aleks Vlah je danes bleda senca takrat vodilnega strelca lige. Pick je bil do dvobojev s Celjani pri eni sami zmagi, lovil je šesto mesto, ki še vodi v izločilne boje. Kot Celjani igrajo v tem trenutku, so si Madžari z dvema zmagama že priborili nenadomestljivo prednost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta