Rošada pred večnim derbijem: Zeljković ni več trener Olimpije

Mar.K.
06.05.2024 18:05

Iz Stožic so sporočili, da klub po prekinitvi sodelovanja zapušča glavni trener, imena njegovega naslednika pa še niso obelodanili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Zeljković je svoj mandat pri Olimpiji končal po 30 tekmah.
Martin Metelko

Dva kroga pred koncem sezone, tik pred večnim derbijem proti Mariboru, so v taboru nogometne Olimpije povlekli trenersko rošado. "Z današnjim dnem mesto glavnega trenerja NK Olimpija Ljubljana po prekinitvi sodelovanja zapušča Zoran Zeljković," so sporočili iz Stožic in še dodali, da klub zapuščata tudi dosedanji Zeljkovićev pomočnik Džengis Čavušević in trener vratarjev Benjamin Levak. 

Tako so se uresničile napovedi, ki so se vlekle že nekaj časa, izjemno glasne pa so postale po nedeljski tekmi 34. kroga prve lige, na kateri je Olimpija, čeprav je vse od četrte minute igrala z igralcem več, proti Muri izvlekla le remi brez golov. Serija slabših rezultatov - zmaji so na zadnjih petih tekmah le dvakrat zmagali - je Zeljkoviću spodnesla stolček. Triinštiridesetletnik, ki je trenersko kariero začel pri novomeški Krki, med junijem 2021 in lanskim oktobrom pa je (uspešno) vodil Koper, je svoj mandat med zeleno-belimi končal po 30 odigranih tekmah, na katerih je zabeležil 16 zmag, osem remijev in šest porazov. Med zmagami še posebno izstopata dve, jeseni je Olimpija z Zeljkovićem v konferenčni ligi premagala Klaksvik in Slovan iz Bratislave.

A to je bilo očitno premalo, da bi nekdanji nogometaš Olimpije prepričal klubsko vodstvo. V začetku oktobra je Zeljković zapustil takrat drugouvrščeni Koper in se preselil k Olimpiji, ki je za vodilnim Celjem zaostajala za šest točk. Lanske prvake mu je sicer uspelo dvigniti na drugo mesto, a zaostanek za vodilno pozicijo, ki so si jo pred tednom dni dokončno zagotovili grofi, je naraščal. Pred zadnjima dvema krogoma znaša enajst točk, za povrh pa je Olimpija na drugem mestu vse prej kot varna. Maribor ji diha za ovratnik, le točko manj ima pred sobotnim večnim derbijem. 

Olimpija, ki v aktualnem nogometnem letu ne bo ubranila nobene od lovorik, pod kateri se je v prejšnji sezoni podpisal Albert Riera - v pokalu Slovenije jo je v osmini finala izločil Koper -, bo tako po Portugalcu Joau Henriquesu in Zeljkoviću dobila še tretjega trenerja v sezoni. Uradne informacije, kdo bo sedel na vročo klop, še ni, po poročanju Nogomanie pa je prvi kandidat za začasnega trenerja Boštjan Miklič, dosedanji vodja mladinskega pogona zeleno-belih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta