Šeško bo še počakal na morebitno napredovanje v ligi prvakov

Borut Planinšič ml.
25.10.2022 21:06

Chelsea je že pred večerno rundo tekem lige prvakov postal šesti klub v osmini finala, v Salzburgu je moštvo Benjamina Šeška, ki je bil tokrat adut s klopi, ugnal z 2:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje Londončanov na Solnograškem
Reuters

Benjamin Šeško bo tudi po enajstem nastopu še počakal na svoj prvi gol v ligi prvakov. Naš 19-letnik je do 61. minute s klopi za rezervne nogometaše gledal tekmo petega kroga v Salzburgu, kjer so rdeči biki gostili Chelsea. Nato je zamenjal Hrvata Luko Sučića, ki mu menda rad krade žogo, ko je treba izvajati proste strele. A končalo se je z zmago Chelseaja z 2:1, ki je tako že pred rundo sinočnjih tekem postal šesti klub v osmini finala. Pridružil se je Bayernu, Bruggeu, Manchester Cityju, Napoliju in Realu. Na drugi včerajšnji zgodnji tekmi je Sevilla s 3:0 ugnala Köbenhavn.

Dvanajst Slovencev je zabilo gol v ligi prvakov. Zlatko Zahovič je spredaj z enajstimi, dvema več, kot jih je v svojih treh jesenih med elito dal NK Maribor. Za Zahotom je Josip Iličić s sedmimi. Šeško bi ga lahko dal v 67. minuti, a je z odlično obrambo reagiral Kepa Arrizabalaga. Še boljši, z več dela, seveda, je bil na drugi strani vratar Philipp Köhn. Toda pri zadetkih Matea Kovačića v 23. in Kaija Havertza v 64. minuti ni mogel nič. Strelec za Salzburg, za začasno izenačenje: Junior Adamu v 49. minuti. Londončani so naprej z desetimi točkami, čeprav so začeli s šokantnim porazom v Zagrebu, Salzburžani so ostali pri šestih in nato z nelagodjem gledali tekmo Dinamo - Milan, obračun moštev s po štirimi točkami.

Jutri napredovanje iščejo Inter, Liverpool, Marseille, Porto, Sporting in Tottenham. A kar nekaj velikanov je na drugem koncu, v nevarnosti, da se poslovijo. Ajax mora ugnati Liverpool, da ostane v igri, Atletico z Janom Oblakom mora na domači tekmi z Bayerjem iz Leverkusna gledati še k Portu, že remi bi zanj lahko bil usoden. Barcelona lahko z Bayernom počne, kar hoče, pa bo izpadla, če Inter doma premaga Viktorio.

Kako sploh računati z zmago, ko pa se Bavarci zadnje čase igrajo s Katalonci? Začelo se je predlani, ko je Bayern z 8:2 iznakazil Barco v koronavirusnem četrtfinalu na eno tekmo, lani je v skupini obakrat zmagal s 3:0, na prvi tekmi te sezone je bilo v Münchnu 2:0. "Nekaj malega upanja imamo," z dodatnim bremenom, pogledom v Milano, pravi trener Barcelone Xavi, "a seveda bo težko. Ko zadeve niso v tvojih rokah, je še več tesnobe."

Lani je Barca prvič po letu 2000 ostala brez osmine finala, tokrat bo najbrž drugič. A če že mora biti konec, naj bo v slogu - z druženjem in navijanjem. Xavi je prekinil pravilo, po katerem se nogometaši katalonskega ponosa že opoldne dobijo v hotelu. Dve uri pred tekmo se sestanejo na stadionu Camp Nou, kjer bodo gledali prenos iz Milana, saj bo tam tekma že ob 18.45. Čakali bodo na čudež. Če ga ne bo, ob 21. uri z Bayernom lovijo le še ... čast. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta