Slovenci potopljeni že v pristanišču

Uroš Gramc Uroš Gramc
31.08.2022 19:17

Slovenski vaterpolisti so že po polovici uvodne četrtine proti Izraelu zaostajali za štiri gole, s čimer so si praktično onemogočili, da se prebijejo med najboljših dvanajst reprezentanc evropskega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Blažič (številka 6) je v obrambi dobro opravil delo, v napadu pa štirikrat zgrešil.
EPA

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v odločilni tekmi evropskega prvenstva na Hrvaškem s 5:9 (2:4, 0:0, 2:2, 1:4) izgubila proti Izraelu in zapravila priložnost, da se prebije med najboljših dvanajst ter s tem vsaj izenači rezultat, ki ga je dosegla v letih 2006 in 2003. Najboljša je bila leta 1999, na svojem prvem prvenstvu stare celine, ko je dosegla eno od doslej dveh edinih zmag na EP in bila uvrščena mesto višje.

"Osebno sem razočaran, ker bi Izrael lahko premagali in šli med dvanajst najboljših. Zdaj se bomo borili za mesta od 13. do 16.," je dejal eden naših najizkušenejših Matej Nastran. Igralci selektorja Krištofa Štromajerja so v nasprotju s prvo tekmo v Splitu - proti enim od favoritov prvenstva Madžarom so bili v uvodu povsem dostojen tekmec - tokrat odigrali katastrofalno. Po polovici prve četrtine so zaostajali že 0:4, kar se je na koncu izkazalo za usodno. Štromajer je morda malce prepozno vzel minuto odmora, po kateri so se Slovenci zbrali in do odhoda na prvi odmor dosegli dva gola, uspešna sta bila Benjamin Popovič in Jan Justin (iz petmetrovke). A čeprav so bili v nadaljevanju boljši nasprotnik, tega rezultat ni odseval. Izraelce so v napadu ustavili, toda sami so imeli slepe naboje. Druga četrtina je minila brez gola, tretja je bila izenačena, v četrti pa priložnosti niso izkoristili. Ko bi morali unovčiti igralca več, so napadali jalovo, tudi iz protinapada so bili neuspešni, da bi se približali le na gol zaostanka. Sledila je kazen na drugi strani.

Tri gole za Izraelce je dal Ido Goldschmidt, še trije so prispevali po dva, pet igralcev pri naših (še Matic Rahne, Jaša Kadivec in Martin Stele) je po enkrat zatreslo mrežo. "Začeli smo zelo slabo, toda po 'time-outu' smo se zbrali in začeli igrati. Od takrat smo držali izenačeno igro, ampak nam žoga nekako ni šla v gol. Uvod je odločil tekmo," je povedal Kadivec, ki upa, da bodo v prihodnjih dneh popravili vtis. Prvi del v petek opoldne zaključujejo proti Srbiji: "Ni še konec prvenstva. Srbija je seveda favorit, toda dali bomo vse od sebe. Kasneje bomo videli, kaj se da narediti." Nastran je razmišljal podobno: "Verjetno so za poraz krive prve tri, štiri minute. Težko je bilo loviti zaostanek. toda imeli smo dosti priložnosti, da bi Izraelce ujeli. Zmanjkalo je tudi malo sreče, bilo je par stativ, par obramb, na drugi strani pa par srečnih golov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta