SP v Katarju: Američani in Angleži naprej

STA, Va
29.11.2022 22:48

Nogometaši Anglije so v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagali Wales in osvojili prvo mesto v skupini B. V tej skupini je bila reprezentanca ZDA z 1:0 boljša od Irana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nogometaši Anglije so v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagali Wales s 3:0 (0:0) in osvojili prvo mesto v skupini B. V tej skupini je bila reprezentanca ZDA z 1:0 (1:0) boljša od Irana, kar pomeni, da se je skupaj z Anglijo uvrstila v osmino finala. Nogometaši ZDA so v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagali Iran in osvojili drugo mesto v skupini B ter se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. Iranci pa se poslavljajo od SP.

Za ZDA je v 38. minuti zadel nogometaš londonskega Chelseaja Christian Pulisic. Sicer pa so bile predvsem v prvem delu nevarnejše ZDA, v končnici tekme pa so imeli svoje priložnosti tudi Iranci, a jim ni uspelo doseči gola za napredovanje.

Sosedski dvoboj so dobili Angleži. 
Reuters

Američane v osmini finala, tam so bili nazadnje leta 2014, čaka tekma z Nizozemsko, zmagovalko skupine A. Tekma bo 3. decembra ob 16. uri. Angleže pa čakajo Senegalci.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta