Srbkinje, nasprotnice Slovenk - premagljiva ekipa

Bojan Bauman Bojan Bauman
08.11.2022 10:00

Danes ob 18. uri bodo varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja na tekmi s Slovenijo poskusile popraviti slab vtis iz prvih dveh tekem v skupini B, ko so izgubile proti Švedinjam in Dankam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Srbska reprezentanca je v skupini B na uvodnih tekmah doživela prepričljiva poraza. Švedinje so si veliko prednost priigrale že v uvodnih minutah in je niso izpustile iz rok ter zmagale z 27:21. Medtem ko so Danke stopnjevale ritem skozi vso srečanje in končale pri plus 13 zadetkih (34:21).

Vodja ekipe je organizatorka igre 33-letna Kristina Liščević, ki se je našla v čevljih legendarne Andreje Lekić. Ta se je nedavno skupaj s Katarino Krpez-Šlezak in Dragano Cvijić reprezentančno upokojila. Liščevićeva še ni našla taktirke, s katero je Lekićeva vodila ekipo v preteklosti. Danes po 18. uri bo v celjskem Zlatorogu lahko računala tudi na informacije vratarke Jovane Risović. Ta tretjo sezono brani pri ljubljanskem Krimu, ki z aktivnimi ali bivšimi igralkami iz svoje vrste sestavlja jedro slovenske reprezentance.

Bregar bo na veliki preizkušnji. 
Epa

Srbsko ekipo od aprila 2021 vodi dolgoletni slovenski selektor Uroš Bregar, sicer tudi trener madžarskega Siofoka. Po visokem porazu z Dansko je pod kritiko domače javnosti, ki ugotavlja, da je to najhujši poraz srbskih rokometašic v zgodovini evropskih prvenstev. Bregar sedaj računa, da ga bo iz godlje izvlekel prepoznaven karakter srbskih rokometašic. A se hkrati zaveda, da so Slovenke pred domačim občinstvom danes sposobne ponoviti odlično uvodno predstavo proti Danski. Na prvem velikem tekmovanju lani v Španiji je Bregar na svetovnem prvenstvu v glavnem delu turnirja uspel premagati Slovenke, ki so takrat izgubile s 25:31.

Slovensko ekipo Bregar še zmeraj pozna do obisti, hkrati je v intimnem razmerju s slovensko reprezentantko Tamaro Mavsar, ki jo kot rokometašico vodi v madžarskem Siofoku. "Res je, da slovenske igralke dobro poznam, a to nič ne pomeni, ker moram svoje vedenje o njih prenesti na svoje varovanke. S taktičnega vidika se obeta zelo zanimiva tekma. Napredovala bo boljša ekipa, na uvodnih dveh tekmah pa je Slovenija prikazala več od Srbije," razmišlja Bregar.

"Tako kot on pozna nas, me poznamo njega," pred tekmo ugotavlja slovenska reprezentantka Tjaša Stanko, ki obljublja hud boj za zadnjo vstopnico na glavni turnir. Prvi dve sta si že zagotovili Švedska in Danska, ki zvečer igrata še medsebojni dvoboj. Slovenci bomo takrat navijali za Švedinje, saj bi na ta način Slovenke ostale v skupini tudi ob porazu s Srbijo. V krogu ekip iz skupine B, ki so osvojile dve točki, bi si Slovenke lahko privoščile do osem zadetkov minusa. Švedinje bodo hkrati nedvomno igrale na vso moč, saj se bodo osvojene točke iz tega dvoboja prenesle na glavni turnir. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta