Tabor zelenih pred derbijem: V vlogi trenerja kar športni direktor

Jože Okorn, Dnevnik
11.05.2024 06:30

Nogometaše Olimpije bo na drevišnjem velikem slovenskem derbiju z Mariborom v razprodanem Ljudskem vrtu v vlogi trenerja vodil športni direktor Goran Boromisa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob pogovoru z direktorjem NK Olimpija Igorjem Barišićem (levo) je športni direktor Goran Boromisa (desno) ugotovil, da je trenutno najboljša rešitev za vodenje ekipe on sam.
Ob pogovoru z direktorjem NK Olimpija Igorjem Barišićem (levo) je športni direktor Goran Boromisa (desno) ugotovil, da je trenutno najboljša rešitev za vodenje ekipe on sam.
Bojan Velikonja

Trije varnostniki so varovali včerajšnje druženje športnega direktorja Gorana Boromisa in kapetana Timija Maxa Elšnika z mediji. Očitno je bilo vodstvo Olimpije strah nezadovoljnih navijačev, ki dogajanje v klubu primerjajo s cirkusom, a včeraj niso prišli v Stožice. "Jaz skupaj s strokovnim štabom. To je najboljša odločitev za klub, dokler ne najdemo dolgoročne rešitve za novo sezono," je samozavestno odgovoril športni direktor kluba Goran Boromisa na vprašanje Dnevnika, kdo bo z roba igrišča vodil ekipo na drevišnjem derbiju v Ljudskem vrtu.

Potem ko je vodstvo kluba odstavilo trenerja Zorana Zeljkovića, je ekipa ostala brez strokovnega štaba, treninge pa so vodili kar trije kondicijski trenerji ter dva analitika. Ekipi v derbi, ki bo odločal o naslovu podprvaka, vstopata v povsem različnem stanju. Maribor, ki za Olimpijo zaostaja le še za točko, prekipeva od samozavesti. Spomladi je najboljša ekipa (edini poraz je doživel za zeleno mizo zaradi topovskega udara v Murski Soboti), za nameček bodo tribune nabito polne, saj so bile zadnje vstopnice razprodane v četrtek. V Olimpiji so razmere kaotične.

"Po pogovoru s predsednikom, direktorjem in kapetanom se igralci zavedajo, da morajo prevzeti odgovornost in Olimpijo prikazati v najlepši luči. Zamenjava trenerja je vedno pozitiven šok. Tudi če bi prišel Guardiola, v dveh dneh ne bi mogel oblikovati popolne igre. Igralcem sem povedal, da je Olimpija sestavljena tako, da je dominantna in igra tehnično popoln nogomet. Maribor pod Šimundžo izgleda dobro, naše vodilo pa je prvi polčas zadnje tekme v Stožicah. Verjamem v našo zmago," je razlagal Goran Boromisa, ki je včeraj z ekipo opravil zadnji trening. Olimpija je že dobila sto ponudb za trenerja; seznam bodo skrčili na tri, štiri imena in novega šefa strokovnega štaba izbrali v 14 dneh. "Novi trener bo tujec," je pojasnil Boromisa. Veliko dela ga čaka tudi s številnimi tujimi ogledniki, ki bodo prišli v Ljudski vrt, kar pa pomeni nevarnost, da bodo nekateri igrali "privatno" tekmo za lastno promocijo.

"Z zmago želimo odgovoriti na poraz v Stožicah. Glede na situacijo je priprava na tekmo dokaj normalna. Odnos na treh treningih je bil odličen, je pa nekaj nervoze. Derbi ima tako veliko težo, da je osredotočenost prava, čeprav smo brez trenerja. Ekipa ni dvignila rok, saj gre za drugo mesto ter osebno čast in ponos," je izpostavil Timi Max Elšnik. Zaradi vloge kapetana ima veliko dodatnega dela, da motivira soigralce za tekmo, kakršnih je v Sloveniji zelo malo. "V Olimpiji sem doživel že hujše stvari. Vsi moramo vleči v isto smer. Le tako lahko premagamo Maribor, ki je v formi. Komaj čakam, da se tekma začne, da vmesni čas, ki ni najlepši, gre čim prej mimo," je razlagal Elšnik. Zanj bo tekma v polnem Ljudskem vrtu posebna, saj je rojeni Štajerec iz Zlatoličja. Sorodniki stiskajo pesti zanj, sokrajani pa za Maribor.

"To je vedno tekma z zasebnimi zadevami, ki so malo pikantne. Dober prijatelj mojega očeta, ki je zaslužen, da sem začel igrati nogomet, je velik pristaš Maribora in bo prav danes praznoval abrahama. Upam, da jim pokvarim zabavo za rojstni dan. Takšna tekma me vedno podžge, saj bom v primeru neuspeha od njih prejel sto sporočil, s katerimi si me bodo privoščili," je razkril Elšnik. Za konec je spregovoril o odstavljenem trenerju Zeljkoviću. "Igralci smo z zapravljenimi priložnostmi krivi, da je Zeljković ostal brez službe v Olimpiji. Ob slovesu nam je zaželel vse dobro naprej in dejal, naj gremo v Maribor zmagat. On bo najbolj stiskal pesti za nas," je končal Elšnik.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta