Težka naloga za Jana Oblaka: Kako premagati nepremagljive?

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.03.2024 06:21

Čeprav Atletico v zadnjem obdobju ne blesti, v Madridu pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov z Interjem še verjamejo v napredovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Oblak se pripravlja na dvoboje z razpoloženim Argentincem.  
EPA

Le še dve mesti v četrtfinalu nogometne lige prvakov sta prosti. Za eno se bo bodel tudi Slovenec. Jan Oblak bo ob 21. uri, ko bosta obračun v Dortmundu začela tudi Borussia in PSV (1:1 na prvi tekmi), z Atleticom v Madridu gostil Inter.

Da nocojšnji večer ne bi bil zadnji v ligi prvakov, bodo morali atleti pokazati precej več kot na zadnjih tekmah. Od februarja, ki so ga začeli z remijem proti mestnemu tekmecu Realu, so na devetih obračunih slast zmage okusili le dvakrat, za popotnico pred povratno tekmo z Interjem pa v španski ligi izgubil proti predpredzadnjemu Cadizu. 

Na poti do četrtfinala jim stoji moštvo, ki je v strašni seriji, za povrh pa je v Španijo prineslo še prednost s prve tekme. Inter je v letu 2024 odigral 13 tekem in jih prav toliko dobil. Zadnji zdrs si je privoščil decembra lani, ko ga je v italijanskem pokalu po podaljšku izločila Bologna. Za poraz na tekmi, ki se je končala po 90 minutah, je treba brskati še dlje, do septembra, ko je Sassuolo poskrbel za edino Interjevo ničlo v tej sezoni serie A. Italijanski naslov je skoraj že njegov, 16 točk prednosti ima pred mestnim rivalom Milanom na drugem mestu, še eno več pred tretjim Juventusom. 

Diego Simeone je v zadnjem mesecu in pol slast zmage okusil le dvakrat. 
EPA

Prednost pred Atleticom je sicer manjša, z 1:0 je na San Siru pred tremi tedni slavil Inter. "Soočili se bomo z eno najboljših ekip v Evropi, a verjamem v moje fante in mojo ekipo, vem, da bodo imeli odlično tekmo proti odličnemu nasprotniku. To bo tekma, ki bo zahtevala zelo visoko koncentracijo. Kdorkoli jo bo imel, bo zmagal," je pred dvobojem s klubom, za katerega je med letoma 1997 in 1999 zbral 84 nastopov, dejal trener Atletica Diego Simeone

Interjev kapetan v tej sezoni trese kot za stavo.
Reuters

Da bi imeli Madridčani kaj lažje delo, ker v kadru Interja zaradi poškodbe mečne mišice ne bo strelca edinega gola na prvi tekmi Marka Arnautovića, se ne more zanašati. Ne le zaradi tega, ker bo sam pogrešal Thomasa Lemarja in Cesarja Azpilicueto, negotov pa je nastop Antoina Griezmanna. Inter bo imel močno orožje v kapetanu Lautaru Martinezu. "Vedno je bil izjemen igralec. To je pokazal že v argentinski reprezentanci in zdaj v Interju. Našel je svoje mesto med najboljšimi napadalci Evrope," je rojaka, ki je v tej sezoni na 35 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 26 golov, pohvalil Simeone.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta