(ODZIVI) Jan Oblak po porazu na prvi tekmi osmine finala lige prvakov: Ko nisi perfekten, si kaznovan

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
21.02.2024 11:10

Inter z golom Arnautovića dobil prvi del bitke za četrtfinale, a slovenski kapetan še verjame v napredovanje Atletica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Arnautović je v svojem tretjem poskusu le matiral slovenskega vratarja.
Reuters

Za tretjega Slovenca v ligi prvakov se je na prvi tekmi osmine finala razpletlo podobno kot za prva dva. Jan Oblak jo je z Alteticom v prvem dejanju bitke za četrtfinale odnesel enako kot Benjamin Šeško in Kevin Kampl z Leipzigom teden dni prej. Z 0:1 so v Milanu pred Interjem padli Madridčani. 

"Dobili smo gol po naši napaki, kar je normalno v nogometu. A dvigniti moramo glave, eno tekmo še imamo in naredili bomo vse, da napredujemo," je po vrnitvi na stadion San Siro, kjer je leta 2016 igral v finalu najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu, dejal Jan Oblak. "V prvem polčasu smo zelo dobro delali v obrambi, v drugem pa smo jim dovolili dve ali tri priložnosti, ko nismo bili perfektni. Na taki tekmi moraš biti perfekten, v nasprotnem primeru si kaznovan," je še dodal 31-letnik.

Kapetan slovenske nogometne reprezentance je kapituliral v 79. minuti. Inter, lanski finalist lige prvakov in trenutno vodilna ekipa italijanske serie A, je udaril iz protinapada. Oblak je strel Lautara Martineza še ubranil, a je bil v lovu na odbitek najhitrejši Marko Arnautović in ga pospravil v mrežo. "Veliko priložnosti smo si pripravili, lahko bi zadeli večkrat, a zmagali smo - in to je pomembno. Zelo težka tekma nas čaka v Madridu. Osredotočiti se moramo na to, da igramo svojo igro, tako lahko zmagamo tudi v Madridu," se je strelec edinega gola že ozrl proti povratni tekmi na stadionu Metropolitano 13. marca.

Atletico je tekmo končal brez strela v okvir gola, Inter jih je sprožil pet.
EPA

Izkušeni avstrijski reprezentant, ki v tej sezoni za Inter igra kot posojeni član Bologne, je vstopil na začetku drugega polčasa, ko je zamenjal Francoza Marcusa Thurama. "Žal mi je za Marcusa, nikoli si ne želiš, da bi se igralec poškodoval. So pa to moje priložnosti, vedno vstopim, da bi naredil razliko. Tretja priložnost je prišla, ko sem dve že zapravil, vesel sem, da sem zadel, predvsem zaradi navijačev, soigralcev in moje družine, ki je bila na stadionu," je opisal 34-letni Arnautović. 

Atletico je tekmo sklenil brez strela v okvir gola, Inter jih je sprožil pet. "To je čudovita stvar v nogometu: lahko pripraviš, kar želiš pripraviti, na koncu pa je odvisno od človeškega faktorja, od individualcev. Dobre stvari se zgodijo in slabe tudi. Inter je izkoristil napako Rodriga de Paula in Reinilda," je izgubljeno žogo, ki je omogočila priložnost Milančanom, izpostavil trener atletov Diego Simeone.

Diego Simeone in Simone Inzaghi
Reuters

"Moramo se izboljševati, napredovati, dobivati dvoboje, teči še intenzivneje … Iz tega bodo prišle dobre stvari," se je proti nadaljevanju sezone ozrl Argentinec, ki rdeče-bele vodi od decembra 2011. "Ta tekma nam je dala dobre občutke, saj so fantje odigrali izjemno proti sijajnemu nasprotniku. Žal nam je, da smo zmagali samo z enim golom prednosti, v Madridu bo intenzivno," pa se Simone Inzaghi, trener Interja, zaveda, da vstopnica za četrtfinale še ni v žepu. "V šestih mesecih smo naredili zelo veliko, a najpomembnejša meseca bosta marec in april. Fantje morajo nadaljevati v tem ritmu. Vemo, da bodo prišle tudi težave, kot so zgoščen urnik, utrujenost, morda poškodbe, a še naprej moramo nadaljevati to delo," je še dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta