Tudi svetovni prvaki klonili

Zmago Gomzi
23.06.2024 16:42

Z deseto zmago na enajstih tekmah so Slovenci pristali na vrhu lestvice lige narodov in na drugem mestu lestvice Mednarodne obdbojkarske zveze FIVB

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tonček Štern je s silovitimi udarci sejal paniko v italijanski ekipi.
Volleyball World

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je po zmagi s 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) minulo soboto na turnirju lige narodov v Stožicah proti aktualnim svetovnim prvakom Italijanom zasidrala na prvem mestu lestvice in se prebila na drugo mesto na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze (FIBV). Naši fantje so spet prikazali imenitno igro, z že deseto zmago na enajstih tekmah so zasenčili tekmeca. V naši vrsti se je spet izkazal Tonček Štern, ki je dosegel 21 točk, Klemen Čebulj jih je dosegel devet, Jan Kozamernik sedem in Tine Urnaut pet.

Nocoj ob 20.30 bo naša reprezentanca odigrala zadnjo tekmo prvega dela lige narodov v Stožicah. Njen tekmec bo Srbija, ki si je prav danes priborila zadnjo olimpijsko vozovnico. Slovenci in Srbi so igrali že številne medsebojne tekme. Srbi so uspešnejši, toda zadnje tri obračune so dobili Slovenci - dva v ligi narodov, enega pa na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Sklepni turnir lige narodov bo med 27. in 30. junijem v Lodžu.  

Visok blok slovenskih odbojkarjev je bil težko premostljiva ovira za italijanske.
Volleyball World

"Ni pomembno, kdo stoji na drugi strani mreže. Vsi reprezentanti Italije igrajo v italijanski superligi in so odlični igralci. Nekaj naših fantov zaradi poškodb ni moglo igrati in ravno zato smo igrali na polno, da pokažemo, kdo je gospodar v dvorani Stožice. Fantje so med seboj močno povezani, kar je zelo pomembno. Upam, da bo tudi čim manj poškodb, saj se liga narodov nadaljuje. V ponedeljek imamo prost dan, v torek zjutraj trening, popoldne pa se že odpravljamo proti Poljski," je po sobotni tekmi z Italijani povedal selektor Slovencev Gheorghe Cretu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta