V 43. letu starosti je umrl nekdanji košarkar iz NBA in član nekaterih evropskih klubov

M.R.
14.09.2023 12:35

Umrl je 42-letni nekdanji ameriški košarkar Brandon Hunter, ki je kratek čas igral za Boston Celtise in Orlando Magic, nato pa tudi v več evropskih klubih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brandon Hunter (desno) je leta 2010 igral v dresu izraelskega kluba Hapoel Jerusalem.
Profimedia

Kolapsiral naj bi v času seanse "vroče joge" v Orlandu, vzroka smrti pa še niso uradno potrdili. "Pretreseni smo, Brandon je bil v dobri formi," je za televizijo NBC News povedala pokojnikova tašča Carolyn Cliet ​.

Najprej je štiri leta igral za univerzo v Ohiu, pri tem je povprečno dosegel 16,9 točk na tekmo, hkrati pa v statistiko vpisal še 9,3 skoka in 2,1 asistenco. Igral je na položaju krilnega centra, leta 2003 pa je bil 56. izbor na NBA draftu. Izbrala ga je ekipa iz Bostona. Zanjo je igral le eno sezono. Povprečno je dosegel 3,5 točke na tekmo, potem pa se je preselil v Orlando. Tam je zaigral na 31 tekmah, na katerih je v povprečju zadel 3,1 točke. 

Pozneje je med drugim igral še v Grčiji (Panathinaikos), Italiji (Napoli, Livorno, Agelico Biella), v Izraelu (Hapoel Jerusalem) in Turčiji (Aliaga Petkim), kariero pa je končal leta 2013 v Urugvaju. V zadnjih letih je delal kot športni agent. 

"Bil je najboljši igralec, kar sem jih imel priložnost trenirati. Na Univerzi v Ohiu je bil odličen, nato pa je igral v NBA za Boston in Orlando, potem pa še uspešno nadaljeval v Evropi, preden je postal uspešen športni agent. V teh letih sva bila v stiku in neverjetno sem bil ponosen na moža, očeta in meščana, kakršen je postal," je na družbenem omrežju Facebook zapisal njegov nekdanji trener iz Ohia Tim O'Shea.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta