V Murski Soboti bodo z navijači stoletnico kluba proslavili na Murini nouči

mida
06.05.2024 07:00

Lani so črno-beli obudili Murino nouč, za letos so ob praznovanju jubileja na ravnico privabili znana glasbena imena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na lanski Murini nouči so se nogometaši družili z obiskovalci. Med najbolj obleganimi je bil Mirlind Daku, ki je po dobrih igrah zapustil Fazanerijo.
Jure Banfi/NŠ Mura

Pri Muri nadaljujejo označevanje stoletnice organiziranega nogometa v Murski Soboti. Spomladansko tekmo proti Mariboru na Fazaneriji so črno-beli igrali v retro dresih, čez nekaj dni bodo odprli razstavo Mura skozi čas, za poletje načrtujejo pripravljalne tekme proti močnim nasprotnikom in nato še izdajo knjige. Vrhunec praznovanja bo slavnostna akademija 16. avgusta, točno na datum ustanovitve kluba. Za zadnji konec tedna sezone prve lige pa bodo črno-beli priredili Murino nouč in se s koncerti ter  spremljevalnim programom za podporo zahvalili navijačem in Sobočanom.

Murino nouč so na Fazaneriji po 30 letih obudili lani, letos pa so jubileju primerno na dogodek povabili znane slovenske glasbene izvajalce, med njimi Magnifica, Vlada Kreslina in Leopolda I. Imetniki sezonskih vstopnic za tekme Mure bodo imeli na dogodek brezplačen vstop 18. maja, preostali obiskovalci bodo za vstopnico odšteli 17 evrov. "Na dogodku ne pričakujemo le najzvestejših pristašev Mure, ampak tudi druge obiskovalce, da skupaj proslavimo sto let Mure in se poveselimo. V preteklosti so bile Murine noči eminentni plesi v večernih oblekah, dogodek se je spreminjal, zdaj pa smo ga prilagodili času. Dogajanje bo celodnevno. Upamo, da bo dogodek sovpadal z zadnjo ligaško tekmo v sezoni z Rogaško in da bo tekma delegirana na isti dan, da bo ob fešti na Fazaneriji tudi nogomet, ki ga imamo v Prekmurju radi," je dejal Smiljan Kuhar, klubski predstavnik za odnose z javnostmi.

Kakšno je glede na slabše rezultate črno-belih v tej sezoni zanimanje za dogodek med Sobočani? "Ker označujemo sto let kluba, ki je šel čez dobra in slaba obdobja, ne pričakujemo, da bo vzdušje zaradi slabših rezultatov manj prijetno. Verjamem, da bomo mejnik primerno proslavili, da bodo ljudje prišli, se družili in zabavali. Verjamemo tudi, da je težje obdobje za nami in da bomo v novi sezoni boljši. Mura je, kakršna je, in takšna je naša. Imamo samo eno Muro. V takšnih trenutkih je treba dokazati, da nam je črno-bela res pri srcu. Smo pa opazili na domačih prvenstvenih obračunih, da ljudje prihajajo tudi ob manj uspešnih rezultatih in da ima Mura močno bazo podpornikov. Mura veliko pomeni ljudem," je povedal Kuhar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta