(VEČER NA EURU) Danski as tri leta po srčnem zastoju spet na EP: Vse razen zmage proti Sloveniji bo razočaranje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.06.2024 11:45

Zvezdnik danske reprezentance Christian Eriksen o Sloveniji govori spoštljivo, a na tekmi se ne bo zadovoljil z manj kot tremi točkami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Christian Eriksen bo tretjič zaigral na evropskem prvenstvu.
Uefa

V vlogi favorita so, a nogometaši danske reprezentance danes proti Sloveniji ne bodo ravnodušni. Eden igralec zagotovo ne. Tri leta zatem, ko mu je na otvoritveni tekmi v leto 2021 preloženega Eura 2020 zastalo srce, bo Christian Eriksen znova zaigral na festivalu 24 najboljših evropskih reprezentanc. "Njihov naboj in samozavest sta vidna na vsakem koraku. Ne samo njim, celemu nogometnemu svetu je takrat zastalo srce skupaj z Eriksenom. Zelo vesel sem in strašno spoštljiv do tega, da mu je uspela vrnitev na nogometna igrišča na zelo visoki ravni. Je eden od zvezdnikov danske reprezentance," je o 32-letnemu napadalnemu vezistu dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Ja, član Manchester Uniteda je kljub zdravstvenim težavam še vedno eden najboljših, če ne kar najboljši posameznik v četi selektorja Kasperja Hjulmadna. Po nesrečnem dogodku v Köbenhavnu je zaradi okrevanja izpustil kvalifikacije za SP 2022, je pa bil zraven v Katarju. Tudi v kvalifikacijah za Euro 2024 je bil reden član prve enajsterice, na tekmi proti Sloveniji v Ljubljani je denimo dobil 90 minut, povratno tekmo na Danskem pa je izpustil zaradi težav s kolenom.

EPA

Zdaj je nazaj, o današnjih nasprotnikih v Stuttgartu pa govori zelo spoštljivo. "Vemo, da so zelo težek nasprotnik. V zadnjem času smo proti njim odigrali dve tekmi. Bili smo na vrhu kvalifikacijske skupine, a smo imeli zelo podobno število točk na koncu, tako da vemo, da bo na drugi strani kvalitetna ekipa," je o Sloveniji, ki je v kvalifikacijah zbrala prav toliko točk, 22, kot Danska, za njo pa zaostala zaradi slabšega razmerja na medsebojnih tekmah, dejal Christian Eriksen.

No, cilj evropskih prvakov iz leta 1992 in polfinalistov zadnjega Eura je jasen. "Naš edini cilj je, da zmagamo in osvojimo tri točke. Karkoli drugega bi bilo razočaranje za nas. Želimo igrati dobro, kot bo le mogoče, vključiti ljudi, ki bodo okoli nas. Veliko naših navijačev je prišlo, želimo jim dati nekaj," je zatrdil zvezdnik, ki ima za pasom že 130 nastopov in 41 golov za dansko reprezentanco.

Skandinavci bodo imeli v Stuttgartu močno podporo. Po nekaterih napovedih naj bi jih bilo na današnji tekmi celo 20 tisoč, Slovencev pa bo po predvidevanjih blizu 15 tisoč. No, ob 18.00 se bo zagotovo začelo z rezultatom 0:0.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta