(VEČER NA EURU) Janži srečo prinesel srebrnik, po tekmi je ekipi plačal Poldijeve kebabe. Iličić zbodel s smučarjem

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.06.2024 19:14

Po tekmi z Anglijo so pred predstavnike medijev stopili Adam Gnezda Čerin, Erik Janža, Andraž Šporar in za nekaj besed tudi Josip Iličić. Pred regeneracijskim treningom je bil v družbi novinarjev Jaka Bijol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srebrnik sreče Erika Janže 
Miha Dajčman

Slovenski nogometaši so po obračunu z Anglijo ponavljali, da bodo razsežnosti uspeha dojeli šele čez čas. "Mislim, da se je vse to, kar se nam je proti Srbiji obrnilo v negativno smer, vsa ta negativna čustva, ki smo jih doživeli po tekmi v Münchnu, zdaj obrnilo v pozitivno. To so trenutki, o katerih sanjaš, in mi trenutno živimo sanje. Dosegli smo izjemen uspeh, zapisal se bo v zgodovino našega športa, in res sem ponosen na to ekipo. Zelo čustveni smo. Vemo, kako je garala ta generacija, da je prišla do sem. Koliko energije in dela smo vložili fantje ... Na koncu te nogomet nagradi. Mislim, da je vse v glavah. Smo močna generacija, tudi psihološko, fantje smo zelo zreli. Vedno gremo čez sebe, ko je treba," je bil navdušen igralec tekme po izboru Uefe Adam Gnezda Čerin

Erik Janža zaradi dveh kartonov v skupinskem delu Eura v osmini finala ne bo igral: "Pustili smo srce, dušo na igrišču in vrnilo se nam je. Kar smo izgubili proti Srbiji, se je danes poplačalo. Vedeli smo, da bomo trpeli. Navdušeni smo. Mislim, da se bomo šele jutri malo bolj zavedali, kakšen uspeh je to, da smo se uvrstili naprej iz tako težke skupine. Pokazali smo, da imamo kakovost, po drugi strani pa, kar je najbolj pomembno, da imamo srce."

Tudi Podolski se je izkazal

Prekmurec je 21. junija praznoval 31. rojstni dan, zato je po tekmi z Anglijo soigralce počastil s kebabi svojega soigralca Lukasa Podolskega. "Prosil sem ga, ali lahko pripelje 50 kebabov, in nam jih je pripeljal. Poleg tega pa še neke jogurte in pijačo. Vsa čast. Sam sem ta kebab jedel že prej in sem vedel, da je odličen. Tudi vsi drugi fantje pravijo, da je vrhunski. Vse smo pojedli," se je smejalo Eriku Janži. Ob koncu pogovora z novinarji je iz žepa potegnil srebrnik z logotipom NZS: "Resnično se je izkazal za srebrnik sreče. Očitno nam je prinesel srečo, ki smo jo potrebovali. Od zdaj ga bom vedno nosil na tekme reprezentance."

"To je zgodovinski dan za Slovenijo, zgodovinska, zlata vredna točka. Čutim mešanico čustev po tekmi in veselje. Po tekmi se je bilo treba zadržati, da ne jokaš. Težko je dejansko tudi zbrati besede po taki tekmi, kjer smo dejansko večino tekme tekli za žogo, se borili. Mogoče si nismo toliko ustvarili v napadu, ampak ni bilo občutka, da bodo Angleži dali gol, in to je tisto, na čemer moramo graditi naprej," pa je povedal Andraž Šporar z okrvavljeno veko.

Proslavili s kozarcem vina

Debi na Euru je dočakal Josip Iličić, ki je na pobudo italijanskih medijev stopil pred mikrofone. Na besede novinarja, da je javnost navdušena nad njegovo vrnitvijo na najvišji nivo po težavah z boleznijo, je Iličić odgovoril: "Tega sem iskreno vesel. Tudi danes, ko sem stopil na igrišče, me je eden od igralcev pohvalil in rekel, da me zelo spoštuje. To me zelo veseli. Ves svet pozna mojo zgodbo." Da je šlo za nogometaša Arsenala, je Kranjčan še dejal za italijanski Sky Sport ter prikimal, ko je novinar omenil Declana Rica. "Lepo je, res lepo. Vesel sem za vse fante in celotno Slovenijo. Smo majhna država, ki pa ima veliko srce, in to nas pelje naprej. Vse skupaj se bo le še nadaljevalo," pa je 36-letnik dejal slovenskim predstavnikom medijev. Kmalu po tekmi je na svojem instagram profilu ob fotografijah s tekme dodal emotikone slovenske zastave, srca in smučarja ter spomnil na vzdevek "skijaši", ki so ga narodi nekdanje skupne države nadeli Slovencem, ti pa so sedaj edini, ki od teh narodov ostajajo na evropskem prvenstvu.

Odličen smučar je zagotovo Jaka Bijol, nekdanji državni prvak v alpskem smučanju. Po številnih statistikah je trenutno najboljši branilec evropskega prvenstva, v svoj žep je "pospravil" številne odlične napadalce. Kako je ekipa proslavljala napredovanje? "Pozno smo prišli v hotel, ker je bila tudi tekma pozna. Spili smo kozarec vina ali dva, nekaj je bilo 'muzike'. Umirjeno je bilo. Smo pa uživali v družbi drug drugega. Po takšni tekmi se moraš malo umiriti in usesti. Lep večer je bil," je odgovoril Bijol. Korošec je pohvalil odlično vzdušje na stadionu, ki da je bil bolj akustičen kot prejšnja dva. Že dolgo ni slišal tako glasnih žvižgov, ko so na stadion prišli Angleži, prav tako je bil fasciniran nad petjem himne Otočanov, a tudi nad glasnostjo slovenskih navijačev, ki zdaj prepevajo celo pesem o njem. "Lepo je slišati, da se ne poje le napadalcem," se je nasmejal Vuzeničan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta