(VEČER V DALLASU) Mark Cuban: Po Lukovi telesni govorici vidim, da je zelo srečen, jaz pa sem srečen zanj

Solastnik Dallasa, ki nas je pod tribunami American Airlines Centra pozdravil v slovenščini in obnovil znanje štetja po slovensko o poškodbi Luke Dončića ter sezoni Slovenca in Dallasa. Podjetnik napovedal "nekaj posebnega".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Odlično," je v slovenščini predstave Luke Dončića ocenil Mark Cuban.
Miha Dajčman

Ameriški podjetnik Mark Cuban, ki je na začetku tisočletja postal glavni lastnik do takrat ne prav uspešne košarkarske franšize Dallas Mavericks, pred nekaj meseci pa je večji del lastništva z velikim dobičkom prodal, a ohranil 27-odstotni delež ter zadržal tudi nadzor nad športnimi odločitvami kluba, se je po zmagi Dallasa nad Golden Statom v noči na soboto dolgo zadrževal na parketu American Airlines Centra. Pogledoval je proti velikem zaslonu, na katerem so po koncu dvoboja med Mavsi in bojevniki predvajali eno od preostalih tekem tega večera ter se družil z ljudmi. Peščica navijačev, ki je še ostala v dvorani, si je želela fotografij s Cubanom, mu podati stisnjeno pest, ta pa je željam z nasmehom na obrazu ustregel. Kako ne bi bil zadovoljen, ko pa je Dallas dosegel že 13. zmago na zadnjih 15 tekmah in je tik pred potrditvijo neposredne uvrstitve v končnico lige NBA.

Cubana, ki je v ZDA poznan tudi zaradi sodelovanja v televizijski oddaji Shark Tank, smo prestregli na poti v prostore pod tribunami. Po omembi, da smo na tekmo prišli iz Slovenije, je odzdravil v slovenščini in zaželel dobrodošlico. Da Slovenke in Slovence zanima, kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića, ki je tekmo z Golden Statom spremljal s klopi, uradno zaradi bolečine v desnem kolenu, smo mu dejali najprej in postregel je s spodbudnimi besedami. "Luka je v redu. Morali smo mu dati odmor, ker je v dosedanjem delu sezone odigral ogromno minut in veliko tekem zapored. Potrebuje odmor, da bo nared za playoff. Če se bomo izognili play-inu, bomo imeli na voljo skoraj dva tedna za odmor," je pomiril Cuban.

American Airlines Center je bil na tekmi Dallasa z Golden Statom poln kartonov s podobo Dončića, s katerimi so tisoči gledalcev mahali med tekmo, na ekranih ter majicah plesalcev med odmori pa so bili napisi "Luka for MVP". Teksačani verjamejo, da si Slovenec zasluži naziv najučinkovitejšega posameznika lige. "MVP ni pravilen izraz, rekel bi - odlično, zato je MVP," je s slovensko besedo 65-letnik ocenil predstave Dončića v tej sezoni. 

Ne blesti le Dončić, pač pa dobro igra celotno moštvo, kar je Dallas dokazal tudi ob odsotnosti Ljubljančana. "Po trejdu je ekipa povsem drugačna. Proti Golden Statu smo lahko videli, kako dobra je naša obramba. Ustavili smo jih, ko je bilo potrebno. Od februarja imamo prvo ali drugo obrambo lige. Po Lukovi telesni govorici vidim, da je zelo srečen, jaz pa sem srečen zanj. Dela zelo veliko in zelo mu je mar. Soigralci in navijači ga imajo radi. Mislim, da lahko ustvarimo nekaj posebnega," verjame Cuban. Dallas trenutno zaseda pesto mesto na Zahodu in se mu v prvi rudni play-offa znova obeta dvoboj z Los Angeles Clippers.

Za zaključek je Američan dodal, da ta ekipa Dallasa in Luka Dončić nimata limita. Preden se je odpravil proti garderobam, je Cuban ponovno predstavil znanje maternega jezika najboljšega košarkarja njegovega kluba in za slovo po slovensko štel do deset ter preveril, če je povedal pravilno. Ko smo mu prikimali ter ga pohvalili, je znova dejal "odlično" in že so ga oblegali podporniki ekipe, ki so čakali, da se košarkarji od garderobe odpravijo do avtomobilov v garaži.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta