(VEČER V DALLASU) Dončić zaradi bolečin v kolenu počival in tesno zmago Dallasa nad Golden Statom videl s klopi

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.04.2024 05:11

Dallas je v tesni končnici s 108:106 premagal Golden State in se Bojevnikom oddolžil za poraz pred dnevi. Poškodba Luke Dončića ni zaskrbljujoča, pravi trener Jason Kidd.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončič je soigralce bodril ob igrišču.
Miha Dajčman

Po drugem zaporednem nazivu najboljšega košarkarja meseca na Zahodu in seriji odličnih rezultatov Dallasa so možnosti, da Luka Dončić postane najkoristnejši košarkar rednega dela lige NBA postale vse večje. To so začutili tudi pri Mavsih in na tekmi proti Golden Statu je bila vsa dvorana opremljena s kartoni, na katerih je bil upodobljen slovenski košarkar, na ekranih v American Airlines Areni pa so se nizali napisi "Luka for MVP". Toda zaradi bolečin v desnem kolenu Ljubljančana so se v taboru Dallasa odločili, da njihov najboljši košarkar proti bojevnikom počiva. Dončić je soigralce spremljal in bodril s klopi.

Ob Dončiću, ki po besedah trenerja Jasona Kidda ni utrpel resne poškodbe, so proti Golden Statu manjkali še Maxi Kleber, Dereck Lively in Josh Green. Pri Bojevnikih so manjkali Jonathan Kuminga, Dario Šarić in Andrew Wiggins. Tako Dallas kot Golden State sta igrala drugo tekmo v dveh dneh. V noči na petek po slovenskem času je Dončićeva ekipa premagala Atlanto, moštvo iz San Francisca pa je premagalo Houston, ki bo v nedeljo naslednji tekmec zasedbe Jasona Kidda. Nedeljsko tekmo v Dallasu si bo ogledalo vsaj še 40 slovenskih košarkarskih navdušencev, ki o v Teksasu in Louisiani na Večerovem izletu. Že proti Bojevnikom pa smo na tekmi srečali kar nekaj Slovencev.

V torek so Bojevniki prekinili niz sedmih tekem Dallasa brez poraza. Izstopal je Draymond Green, ki je v zaključku dvoboja s šestimi zaporednimi točkami in blokado priboril zmago Golden Statu s 104:100. Tudi tokratni dvoboj je bil napet vse do konca. Dallas je slavil s 108:106. Junak gostiteljev je bil P. J. Washington s 32 točkami, obračun pa je pri izenačenem rezultatu odločil s polaganjem štiri sekunde pred koncem.

Kyrie Irving je dosegel 26 točk ter vpisal osem skokov in sedem podaj. Dallas je zmagal na 13. od zadnjih 15 tekem. Pri Warriors je Stephen Curry dosegel 28 točk, vključno z izenačujočim košem 13 sekund pred koncem. Dallas je v uvodni četrtini vodil že za 16 točk ter za deset sredi zadnje četrtine, a so se Bojevniki približali. Trojko za zmago je v izdihljajih tekme zgrešil Klay Thompson.

"Vsi smo vedeli, da bodo podvajali Irvinga v zadnji akciji. Hardaway je lepo našel Washingtona v raketi. Res sem zadovoljen s predstavami Washingtona, ki je vedno dobro igral v obrambi, zdaj pa postaja vse večji faktor tudi v napadu. Imeli smo tudi nekaj sreče v zadnjem napadu, saj Thompson ni slabši pri metih za tri točke od Curryja," je dejal trener Dallasa Jason Kidd.

V Dallasu ta konec tedna v živo spremljamo zgodbo Luko Dončića in predstave njegovega moštva. Več o dogajanju v Teksasu v naslednjih dneh preberite v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta