(VIDEO) 38 točk Dončića proti aktualnim prvakom ni bilo dovolj: Denver za skoraj 30 točk ugnal Dallas

STA, M.R.
19.12.2023 07:06

Oslabljeni košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so v severnoameriški ligi NBA tokrat gostovali pri Denver Nuggets.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić in Nikola Jokić
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Branilci naslova so slavili visoko zmago s 130:104, čeprav je bil Luka Dončić najboljši košarkar večera z 38 točkami, 11 skoki in osmimi podajami.

Pri Dallasu so v ekipi zaradi poškodb manjkali Kyrie Irving, Josh Green, Maxi Kleber in Dereck Lively II., tako da bi brez razpoloženega Dončića, ki je 22 od svojih skupaj 38 točk dosegel v drugi tretjini, Dallas proti prvakom doživel še precej hujši poraz.

Pri slednjih v ekipi že vso sezono ni slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, ki se je v pripravah na svetovno prvenstvo huje poškodoval.

Prvi zvezdnik domače ekipe je bil Jamal Murray z 22 točkami, od tega je zadel vse štiri trojke, Aaron Gordon je dosegel osebni rekord sezone z 21 točkami, medtem ko je Nikola Jokić dodal osem točk, devet skokov in sedem podaj na tekmi, kjer so člani prve peterke Denverja v zadnji četrtini ostali na klopi.

Luka Dončić proti Nikoli Jokiću
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bo doma gostil razpoložene Los Angeles Clippers.

Ti so tokrat gostovali pri Indiana Pacers in podaljšali najdaljši zmagoviti niz lige NBA. V Indianapolisu so zmagali s 151:127, kar je bila še osma zmaga Clippers na zadnjih osmih tekmah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta