(VIDEO) Iz Verone: Rok Možič prejel dve zlati žogi, Mariborčan najučinkovitejši odbojkar minule sezone v Italiji

Miha Dajčman Miha Dajčman
08.10.2022 20:30

Na tekmi drugega kroga prve italijanske odbojkarske lige med Verono in Trentinom je Mariborčan prejel zlati žogi za najboljšega odbojkarja minule sezone po skupno doseženih točkah in osvojenih točkah v napadu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Možič je prvo ime Verone.
Miha Dajčman

Pred tedni je Rok Možič tvoril slovensko reprezentanco, ki je osvojila četrto mesto na svetu, zdaj znova navdušuje na parketih po Italiji. V prvem krogu elitne italijanske superlige je 20-letnik z Verono premagal Piacenzo, pred prvo domačo tekmo sezone proti zvezdniškemu Trentinu pa je prejel dve zlati žogi za opravljeno v minuli, krstni sezoni na tujem. Pred okoli 50 navijači iz Slovenije, s katerimi smo se zjutraj odpravili k zahodnim sosedom, je prejel dve zlati žogi, saj je bil v sezoni 2021/2022 najbolj učinkovit v doseženem številu točk in po osvojenih točkah v napadu v superligi.

Verona je Trentino premagala s 3:2, Rok Možič je blestel predvsem v zaključkih nizov in dosegel kar 28 točk, bil je drugi najučinkovitejši odbojkar v ekipi zmagovalcev.

V ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport boste lahko prebrali reportažo s poti z navijači Roka Možiča in pogovor z Mariborčanom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta