(VIDEO) Robert Koren postal športni direktor Mure

Miha Dajčman Miha Dajčman
04.01.2024 11:07

Na tiskovni konferenci pred začetkom zimskih priprav je Mura predstavila novega športnega direktorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Koren, športni direktor Mure. 
Miha Dajčman

Tik pred koncem leta 2023 se je Denis Rajbar poslovil z mesta športnega direktorja Mure, danes so črno-beli na Fazaneriji naznanili, da bo Prekmurca nasledil Robert Koren. Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance pri muraših deluje od lanskega januarja, na Fazanerijo pa je bil pripeljan kot vodja mladinske šole črno-belih, nekaj časa je bil tudi trener kadetov Mure.

"Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ki so mi ga izkazali. Pred mano je izziv, ki se ga zelo veselim, motivacije mi ne primanjkuje. Vizija kluba je bila jasna vseskozi in se ne spreminja, to je vključitev domačih nogometašev v člansko ekipo, kjer dobijo priložnost in postopoma tudi čim večjo minutažo. Smo v prestopnem obdobju, prihodi in odhodi so stalnost v nogometu, tudi mi bomo aktivni na nogometni tržnici. Še pred tem pa se bomo pogovorili z nogometaši, analizirali obstoječi kader in se nato odločili, kakšne profile nogometašev potrebujemo. Cilji v letošnji sezoni ostajajo enaki, kot so bili pred sezono in to je uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja," je za klubsko spletno stran povedal Koren.

NŠ Mura

"Svoje neprecenljive igralske izkušnje, kjer je bil zelo uspešen tako na reprezentančni, kot na najvišji mednarodni klubski ravni, je po koncu kariere dopolnil s strokovnim delom v različnih klubih. V Muri je do sedaj vodil mladinsko šolo, kjer smo se že lahko prepričali, da njegovo delo daje rezultate. Tekmovalne selekcije so veliko bolj uspešne, hkrati pa je Mura je postala privlačna za mlade, talentirane igralce. Verjamem, da smo z Robertom dobili pravo rešitev in nam bo s svojim znanjem pomagal pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni in ostajajo nespremenjeni, torej uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja ter vzgoja mladih igralcev. Naša skupna strategija je razvoj mladih nogometašev in postopna vključitev v člansko ekipo, obenem pa vrnitev h koreninam, k Muri, ki ima domač, slovenski podpis. Robert Koren bo zato še naprej bdel nad strokovnim delom v tekmovalnih selekcijah od U15 do U19," je napovedal predsednik Mure Robert Kuzmič.

V Večeru in na vecer.com/sport bomo objavili, kaj vse so pred začetkom zimskih priprav povedali Koren, trener Mure Vladimir Vermezović in kapetan Žiga Kous.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta