Kako blizu NK Maribor so investitorji? Ban: Veliko se dela na tem področju

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.12.2023 12:36

"Pogovori že potekajo dalj časa, nismo pa pripravljeni sodelovati kar s komerkoli. To je naslednji največji zalogaj kluba," je v pogovoru za Večer septembra dejal Bojan Ban. Se je ob koncu leta zgodil kakšen premik?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Ban.
Andrej Petelinšek

Ker se je v zadnjih tednih pojavilo nekaj namigovanj o pogovorih vodstva NK Maribor z morebitnimi investitorji - o tem smo s poslovnim direktorjem kluba Bojanom Banom govorili v intervjuju za Večer ob koncu septembra -, smo klub z Mladinske 29 povprašali, ali se na tem področju dogaja kaj novega.

(PREGLED) Kdo ni upravičil pričakovanj v Ljudskem vrtu

"Kot smo omenili že pred časom, tudi v pogovoru za vaš časnik, si prizadevamo, da bi našli resnega, odgovornega, transparentnega in stabilnega poslovnega partnerja, soinvestitorja, ki bi nam pomagal v prihodnosti klub peljati na še višjo raven. Veliko se dela na tem področju, aktivnosti potekajo v več smereh, veseli nas spoznanje, da je naša blagovna znamka izzvala določeno zanimanje, ni pa se zgodilo še nič konkretnega," nam je odgovoril Bojan Ban.

Katere so v tem trenutku najbolj aktualne zadeve v zvezi s prihodom investitorja pod Kalvarijo ter koraki, ki sledijo? "Pripravili smo temeljito predstavitev kluba, saj želimo voditi proces profesionalno, predvsem pa transparentno. Upamo, da bomo uspešni pri tem procesu, kjer velja izpostaviti, da ne gre za privatizacijo, ampak iskanje strateškega partnerja. V primeru sklenitve dogovora pa še vedno ne bo šlo za dokončno odločitev. Mi kot delovna skupina lahko izberemo soinvestitorja, odločilno besedo pa bo imela skupščina kluba," še dodaja Ban.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta