(VIDEO) Šov Luke Dončića: Dallas po podaljšku boljši od Brooklyna

STA, M.R.
28.10.2022 06:46

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA na krilih razpoloženega Luke Dončića na gostovanju po podaljšku premagali Brooklyn Nets s 129:125.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić v akciji.
EPA

Slovenski zvezdnik je bil prvo ime večera v dvorani Barclays Center, saj je prvič to sezono presegel 40 košev in dosegel trojni dvojček z 41 točkami, 14 podajami in 11 skoki.

Za domačo ekipo je Kevin Durant z zabijanjem izenačil na 112:112 in izsilil podaljšek. Superzvezdnik Brooklyna je skupno dosegel 37 točk, a je bil šele drugi najboljši igralec mrežic za Kyriejem Irvingom z 39 točkami.

"Mislim, da smo danes igrali dobro, da smo naredili dobro delo, a žal ne dovolj dobro," je po tekmi dejal Irving. Tudi razigran domači dvojec superzvezdnikov ni bil dovolj, da bi zmaga ostala doma, saj je imel tokrat Luka Dončić svoj šov.

A Irving s tem ni končal hvalospevov na račun slovenskega reprezentanta.

"Prva stvar, o kateri se moramo pogovoriti, je, koliko časa že igra profesionalno košarko," je dejal Irving in nadaljeval: "Mislim, da je to že od njegovega 14. ali 15. leta. Navajen je videti toliko obramb, ima toliko različnih vlog, ki jih je odigral, in zdaj, ko je v ligi NBA, preprosto vidite, kako igra z neverjetno hitrostjo. Sprejema odlične odločitve, večina napadov gre preko njega, vzame si veliko časa in pride do črte prostih metov. Maksimira vsa pravila košarkarske igre in jih uporablja sebi v prid."

Tudi trener mrežic Steve Nash se je pridružil zboru pohval na račun 23-letnega Slovenca z besedami, da ni pomembno, kako predvidljiv bo napad Dallasa, če ga bo vodil Dončić: "Druge dela boljše. Svojim soigralcem ustvarja priložnosti, igra za druge. 14 asistenc, da ne omenjam vseh drugih trenutkov. Izvaja neverjeten pritisk. Soigralci se naslanjajo nanj in to je zanj velika odgovornost, ki jo skoraj vsak večer odlično prenaša."

Tudi razigran domači dvojec superzvezdnikov Irving - Durant pa tokrat ni bil dovolj, da bi zmaga ostala doma, saj je imel tokrat Dončić svoj šov.

"Mi samo poskušamo storiti vse, kar je v naši moči, da bi mu olajšali delo na parketu, ko odda žogo. Edini način, da to storite, je, da samozavestno mečete na koš," je o Dončiću po tekmi dejal njegov soigralec, Tim Hardaway mlajši.

Za 23-letnega Slovenca je bil to 47. trojni dvojček v rednem delu prvenstva NBA v karieri, obenem pa je postal deseti košarkar lige v zgodovini s tremi ali več trojnimi dvojčki z vsaj 40 točkami.

Iz igre je Dončić zadel 14 od 28 metov, 11 od 13 prostih metov in ukradel še tri žoge. Na vprašanje po tekmi, koliko mu pomeni izjemna osebna statistika, je odvrnil: "Prav nič. Če zmaga ekipa, sem vesel."

Košarkarji Dallasa bodo zdaj naslednjih pet tekem igrali v domači dvorani. Prva jih čaka že v soboto, ko v goste prihaja ekipa Oklahoma City Thunder.

Golden State doma boljši od Miamija

Prvaki Golden State Warriors so v domači dvorani s 123:110 premagali nekdanjo dolgoletno ekipo Gorana Dragića, Miami Heat. Stephen Curry je deset od svojih skupno 33 točk dosegel v zadnji četrtini, strelskemu izkupičku je dodal še devet podaj in sedem skokov.

V Oklahoma Cityju je domači Thunder premagal oslabljene Los Angeles Clippers s 118:110, kar je bila še druga zmaga nad Clippers v manj kot tednu dni.

Zvezdnik gostov iz Los Angelesa Kawhi Leonard je tekmo izpustil, Paul George pa je proti svoji nekdanji ekipi dosegel le deset točk. Prvi strelec domače ekipe je bil nekdanji clipper Shai Gilgeous-Alexander s 24 točkami.

V Sacramentu je Desmond Bane dosegel šest trojk in s skupno 31 točkami popeljal Memphis Grizzlies do zmage s 125:110 nad Kings. Ja Morant je k zmagi dodal 22 točk, šest podaj in pet skokov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta