(VIDEO) Žigo Daneua pa hudem padcu, zaradi katerega je obnemela dvorana, pregledali zdravniki

M.R.
23.09.2024 09:50

Iz košarkarskega kluba Cedevita Olimpija so sporočili, da je košarkar Žiga Daneu po sinočnjem hudem padcu na tekmi proti srbskemu FMP prestal preglede, ki so pokazali, da udarec ni pustil hujših posledic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Daneu jo je kljub grdemu padcu k sreči odnesel brez večjih posledic, so sporočili iz kluba.
Kk Cedevita Olimpija

Njegovo zdravstveno stanje je dobro, dodajajo v klubu. Zjutraj se je Žiga Daneu že pridružil ostalim igralcem, po vrnitvi iz Beograda v Ljubljano pa ga bo pregledal še klubski zdravnik. 

Daneu je včeraj v dvorani Železniki 22 sekund pred koncem tekme grdo padel. Z blokado je skušal ustaviti nasprotnika, pri čemer je skočil, hkrati pa se je zraven pod košem znašel še klubski kolega Joan Beringer. Daneu je poletel čez njega, pri čemer ga je spodneslo in je nekontrolirano padel na hrbet, hkrati pa je z glavo silovito udaril ob parket. 

Seveda so mu takoj nudili zdravniško pomoč, tako hud padec pa je pretresel občinstvo, ki je v trenutku obnemelo. Srbski mediji poročajo, da so gledalci jokali, ko so na tleh gledali negibnega Daneua. Mučna tišina je trajala, vse dokler niso videli, da je Daneu pri zavesti in da je prišel k sebi. Zdravniška ekipa ga je s parketa odpeljala na nosilih. 

Tekmo lige ABA v Beogradu je Olimpija sicer izgubila z 62:75. V sredo Ljubljančane v prvem krogu evropskega pokala čaka gostovanje v Romuniji pri Cluju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta