Žalostna novica iz Ljudskega vrta: Poslovil se je nogometaš, ki je odprl pot prihodu Marcosa Tavaresa

ŠR
01.04.2024 16:55

Zaradi zahrbtne bolezni je v 46. letu starosti umrl nekdanji član NK Maribor Nilton

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nilton je v vijoličastem preživel sezono in pol.
Sašo Bizjak

Žalostno novico so danes sporočili iz NK Maribor. V 46. letu starosti je umrl nekdanji nogometaš vijoličastih Nilton Rogerio Cardoso Fernandes. Kot so zapisali v Ljudskem vrtu, je bila za prezgodnjo smrt vezista, ki je na slovenskih igriščih igral že v sezoni 2006/07 kot član Kopra, član Maribora pa je bil med januarjem 2008 in julijem 2009, kriva zahrbtna bolezen.

"Neutrudni zvezni igralec s Kapverdskih otokov je bil z nami leto in pol, skupaj smo osvojjili naslov državnega prvaka leta 2009. V vijoličastem je od marca 2008 do maja 2009 odigral 46 tekem in dosegel štiri zadetke, dodaten delež k zgodovini NK Maribor pa je prispeval s tem, ko se je zavzel in s priporočilom odprl pot do prihoda Marcosa Tavaresa v Ljudski vrt," so v NK Maribor zapisali o nogometašu, ki je prvega od svojih štirih golov za štajersko zasedbo dosegel na otvoritvi prenovljenega Ljudskega vrta maja 2008. Marcosa Tavaresa je Nilton spoznal na Cipru, kjer je igral za Ethnikos, kasneje, ko je bil že član Maribora, pa je prav on brazilskega napadalca priporočil takratnemu vodstvu kluba s športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem na čelu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta