Zimske priprave vijoličastih: Nizozemski branilec ne bo podpisal za Maribor, Tavares v drugo ligo

M.D.
27.01.2024 15:58

Pred nadaljevanjem treningov v Turčiji je športni direktor Maribora Marko Šuler za klubsko spletno stran spregovoril o zadnjih kadrovskih potezah. Napadalec iz Slonokoščene obale po mnenju Korošca obeta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Iz Beleka, kjer se Mariborčani dober teden pripravljajo na nadaljevanje sezone, tam pa bodo vse do petka, vijoličasti sporočajo, da 20-letni nizozemski branilec Luuk Kluiters, ki je bil na preizkušnji, ne bo podpisal za 16-kratne slovenske državne prvake. "Nekaj časa je bil z nami, lahko smo ga dobro spoznali. Gre za mladega fanta, ki ima izredno fiziko, toda po trenutnih spoznanjih bi ga morali še precej časa razvijati. Prihaja iz ugledne nogometne šole, kjer gojijo drugačen slog igre kot pri nas, ob tem pa Lan Vidmar dobro napreduje in kaže obetavne predstave, zato smo namenili prednost našemu fantu. Luuk trenutno ni na višji ravni, tako da ne bomo nadaljevali skupne zgodbe in zapušča našo pripravljalno bazo,” je za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Korošec v nadaljevanju prestopnega roka ne napoveduje večjih rošad. "Večjega števila prihodov ne gre pričakovati. Naša želja je bila, da pridemo v Turčijo s čim bolj izoblikovano ekipo. Pridružil se nam je še Etienne Beugre in razen v primeru, če bi se zgodilo kaj nepričakovanega, najbrž drugih novih obrazov ne bo. Morda se lahko zgodi kakšen odhod, nekaj fantov pa še ima odprt status, tako za nas prestopni rok še ni končan."

Kakšen je status napadalca iz Slonokoščene obale, Etienna Beugreja, ki je na preizkušnji pri vijoličastih? "Zelo verjetno bo ostal z nami tudi v prihodnje, po doslej videnem so obeti dobri. Določene zadeve še mora izpiliti, toda gre za profil igralca, ki ga težko najdeš. Opozarja nase s telesno močjo, nogometnim znanjem, a tudi z ustrezno miselnostjo, saj Maribor vidi kot velik izziv in priložnost za korak naprej v karieri. Želja po nadaljevanju sodelovanja je obojestranska, verjamem, da bi lahko pomenil dodano vrednost.”

Pri vijoličastih so potrdili informacijo, da bo 19-letni Marcos Tavares posojen v Bistrico, ki igra v drugi ligi, na kaljenje pa bo poslanih še nekaj mladincev vijoličastih. "Tudi v nogometni šoli premikamo zadeve naprej. Zaenkrat smo štiri igralce, ki potrebujejo nov izziv, predvideli za selitev v člansko konkurenco. Želimo, da fantje, ki kažejo nadarjenost, ne ostanejo s svojimi vrstniki, ampak se premaknejo stopničko višje in začnejo nabirati izkušnje v članski konkurenci. Marcos Tavares se bo v spomladanskem delu pridružil Bistrici, predvidoma tudi Brin Horvat, Anej Ferčec in Enej Klampfer pa Dravogradu. Predvidene so polletne posoje, da dobijo nujno potrebne minute v članskem nogometu. Fantje iz nogometne šole sodijo v naše načrte za prihodnost in iščemo najustreznejše rešitve, da ob njihovi prizadevnosti na najboljši način nadaljujejo razvojno pot,” pišejo na nkmaribor.com.

In kaj o dosedanjem delu priprav meni športni direktor Šuler? "Temelji so postavljeni, osnovna baza opravljena, z ogromno poduarka na tem, kar nas čaka dolgoročno. V spomladanskem delu, a tudi že v poletnem obdobju. Zdaj se približujemo zaključnemu delu aktivnosti, s piljenjem forme in podrobnostmi, ki potem delajo razliko. Izkoristili smo dobre pogoje za delo, priprave potekajo brez poškodb in lahko smo skoraj v celoti opravili, kar je bilo doslej predvideno. Za fanti je intenzivno obdobje, zato je bila tekma proti Lechu odigrana v drugačnih pogojih, a kljub slabšemu rezultatu tudi s pozitivnimi spoznanji. Prehajamo v obdobje, ko bodo noge ter glave bolj sveže, saj se intenzivnost zmanjšuje in preizkušnje, ki sledijo, bodo že bolj tekmovalno naravnane. Dosedanji del je uspešno opravljen, toda treba je ostati osredotočen, stremeti k nenehnemu dokazovanju in verjamem, da bomo v nadaljevanju prvenstva gledali Maribor, ki bo boljši ter uspešnejši, kot je bil doslej," meni Korošec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta