Zimske priprave v Beleku: Pri vijoličastih o zanimivih igralcih, Mura z rekordno prodajo

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.01.2024 17:14

Po porazu z Lechom iz Poznanja Ante Šimundža ni bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev. Kaj Mariborčane čaka v prihodnjih dneh?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V nedeljo se bodo Mariborčani na pripravah v Turčiji v dvoboju, ki se bo začel ob 15.30 in bo trajal dvakrat po 60 minut, pomerili s Šahtarjem iz Donecka. Za spletno stran kluba je trener vijoličastih Ante Šimundža pred nadaljevanjem priprav strnil misli po drugi turški preizkušnji, na kateri je Maribor proti rezervni zasedbi Lecha iz Poznanja izgubil z 0:3. "Mentalna prisotnost ni bila na ustrezni ravni. Drži, da smo utrujeni in so bili tekmeci bolj sveži kot mi, saj smo prav zdaj v obdobju priprav, ko je utrujenost na vrhuncu. To ni opravičilo, ampak v določenih delih igre smo zaostajali. Je pa dejstvo, da smo dobili tri zadetke zaradi slabe taktične postavitve. Pri prvem je šlo za nespremljanje igralca, pri drugem smo ostali brez odziva na drugo žogo, pri tretjem pa smo pustili igralca samega, ko smo bili zraven njega. Zato so priprave, da se zadeve popravijo, in fantje morajo to spoznati. Kljub temu smo imeli tri, štiri priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, a te zadeve gre pripisati utrujenosti," je dejal Mariborčan.

Proti Lechu je Šimundža prvi enajsterici namenil 60 minut, rezervam pa 30. Kako so se nogometaši, med njimi je priložnost dobil tudi napadalec iz Slonokoščene obale Etienne Beugre, ki je na preizkušnji, odrezali proti Poljakom? "Imamo precej zanimivih igralcev. Marsikdo je odgovoril pozitivno na zahteve, nekateri pa tudi negativno. Etienne je igral pol ure, a to še ne zadostuje za konkretnejšo oceno. Sledijo treningi, nove tekme in videli bomo v prihodnjih dneh, kako in kaj,” razlaga Šimundža.

Za vijoličastimi je polovica priprav v Beleku. Kaj jih čaka v prihodnjih dneh? "Zdaj bomo začeli zmanjševati stopnjo intenzivnosti in loviti svežino. Proti Šahtarju bomo igrali dvakrat 60 minut in pomešali ekipi. Proti Lechu pet igralcev ni dobilo priložnosti, tako da bomo v prihodnjih tekmah razdelili minute. da bi imeli do zaključka priprav fantje približno enako porazdeljeno minutažo," napoveduje Šimundža. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta