Zimske priprave vijoličastih: V dveh urah igre Maribora in Šahtarja brez gola, vrnitev Milca

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.01.2024 18:06

Na tretji pripravljalni tekmi v Beleku so se Mariborčani 120 minut merili s Šahtarjem iz Donecka in pokazali boljšo predstavo kot med tednom proti Lechu iz Poznana. Ante Šimundža minute namenil 25 nogometašem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Etienne Beugre je drugič oblekel dres Maribora.
Miha Dajčman

Na stadionu Mardan, ki je bil nekaj let začasni dom Antalyaspora, so vijoličasti odigrali četrto pripravljalno tekmo v zimskih pripravah in tretjo, odkar se na nadaljevanje sezone pripravljajo v Turčiji. Tekmec Maribora je bil Šahtar iz Donecka, kluba pa sta se dogovorila, da ekipi odigrata dvakrat po 60 minut s po dvema kratkima odmoroma.

Zaradi lažje poškodbe je pri Mariborčanih manjkal Mark Strajnar, izven kadra pa sta ostala vratarja Marko Zalokar in Vladyslav Doroshenko. Po kar petih mesecih je za igro znova nared Martin Milec, ki je proti Ukrajincem igral 30 minut. Zadnjo tekmo je kapetan vijoličastih igral 26. avgusta lani.

Drugič je priložnost na pripravljalni tekmi dobil Etienne Beugre. Napadalec iz Slonokoščene obale, ki je na preizkušnji, je tokrat začel obračun in igral prvih 60 minut. Beugre bo v vsakem primeru z vijoličastimi vadil še nekaj dni, če bo s 16-kratnimi državnimi prvaki tudi podpisal pogodbo, pa bo znano v prihodnjih dneh.

Prvi del tekme (dvakrat po 30 minut) se je končal z izidom 0:0. Vijoličasti so igrali veliko bolje kot med tednom proti Lechu iz Poznana, ko so izgubili s 3:0. V prvi uri igre so si Mariborčani priigrali več priložnosti, a bili v zaključkih premalo zbrani in natančni. Dobro je deloval tudi obrambni dvojec Sven Šoštarič Karić - Lan Vidmar.

V drugem delu podaljšane tekme je bila mariborska obramba manj trdna, Šahtar je v enem od napadov dvakrat zadel vratnico, a je ostalo pri začetnem izidu.

Več iz tabora vijoličastih v Turčiji v ponedeljkovi izdaji Večera ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta